Autor: Tanel Raig • 8. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ alustab töösturite täiendõppeprogrammiga

TTÜ Majandusteaduskonna Koolituskeskus alustab 9.-10. oktoobril esmakordselt täiendõppeprogrammiga Tootmisjuhtimise Akadeemia.

Tootmisjuhtimise Akadeemia projektijuhi Triin Ploompuu sõnul viis TTÜ Majandusteaduskonna Koolituskeskus mullu EASi tellimusel läbi uuringu, mille tulemused näitasid tootmisjuhtimise keskpärast seisu. Enamik ettevõtjatest hindas tootmisjuhtimise taset oma ettevõttes keskpäraseks ning esines märkimisväärseid puudusi tootmisprotsessi jälgimise ja tootmisseadmete ressursi efektiivse kasutamisega. Teadmistest jäi puudu eelkõige erinevate metoodikate ja nende eesmärgipärase rakendamise osas.

„Uuringu tulemuste põhjal tekkis TTÜ Majandusteaduskonna Koolituskeskusel ja mitmetel tootmisjuhtimise lektoritel idee töötada tootmisettevõtetele välja pikemaajaline koolitusprogramm, mis oleks kõrgel tasemel ning arvestaks ettevõtete vajadusi,“ rääkis Ploompuu. „Viisime läbi fookusgrupiuuringu ning seejärel panime kokku programmi, mis koosneb kaheksast moodulist ja 16 koolituspäevast. Nõudlus on olnud väga suur – saime esimese Tootmisjuhtimise Akadeemia koolitusgrupi väga kiiresti täis ning mitmed tootmisettevõtted küsisid selle programmi põhjal sisekoolitusi. Jaanuaris alustavas uues grupis on samuti juba pooled kohad välja müüdud.“

Peale õppetöö TTÜ-s toimuvad moodulid ka Tartus ja Kuressaares (koostöö TTÜ kolledžitega) ning Pärnus, kus lisaks akadeemilisele õppetööle tutvutakse läbi ettevõtete külastuste parimate praktikatega.

Tootmisjuhtimise Akadeemia rõhuasetus on tootmisettevõtte kui terviku kompetentsi tõstmine tootmise juhtimise erinevates valdkondades. Lisaks pakub programm akadeemiliste teadmiste uuendamise kõrval kogemuste vahetamist läbi aktiivõppe. Tootmisjuhtimise Akadeemia sihtgrupp on peamiselt tootmisettevõtete keskastmejuhid ning väikese ja keskmise suurusega tootmisettevõtete tippjuhid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077