Põhjamaade suurim valgusreklaamide tootja avab Eestis teise tehase

Peamiselt Soomes, Rootsis ja Norras valgusreklaamilahendusi pakkuv Imagon OY laiendas oma tootmist Eestis, võttes Tallinnas kasutusele 2000-ruutmeetrise tootmispinna.

Mustamäel asuva uue tehase sisseseadmist nõustanud 1Partner Kinnisvara konsultandi Juha Ajakaineni sõnul avas Soome päritolu Imagon Eestis oma teise tehase. “Ettevõte näeb peale Skandinaavia kasvavat nõudlust ka Baltimaades ja Kesk-Euroopas. Tootmise laiendamise kasuks Eestis rääkisid soodsad tööjõu ning tehnilised kulud, samuti näiteks Kesk- või Põhja-Soomest märksa parem logistiline asukoht,” ütles Ajakainen.

Juha Ajakaineni sõnul on välisfirmade huvi Eestis tootmise vastu aastaga kahekordistunud. “Praegu on järjekorras terve rida metalli-, plasti- ja toiduainetööstusega seotud Soome ettevõtteid, mis otsivad Tallinnasse või selle lähiümbrusesse tootmispinda. Välismaised ettevõtted ootavad kaasaegset lahendust ning ei ole esialgu valmis pikka rendilepingut sõlmima, soovides enne näha kuidas tootmine Eestis läheb,” ütles Ajakainen ja lisas, et sobivaid pindasid on tegelikult nõudlusest märksa vähem saada.

1988. aastal Soome pereettevõttena asutatud Imagon OY käive oli 2011. aastal 9,5 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara