Autor: Tanel Raig • 25. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas Horizon Tselluloosi ja Paberi AS tootmises energiat säästab

Tselluloosi- ja Paberi AS on vähendanud oma aastast energiakulu mitmekümne protsendi võrra. 5. oktoobril toimuvas Äripäeva Tööstuse klubis näitab tehase juhtkond energiasäästu võimalusi tööstusettevõttes.

Horizon Tselluloosi ja Paberi eelmise aasta kasum kasvas 38% võrra. Juhatuse liikme Aime-Kersti Kelderi sõnul peab ettevõte pidevalt reinvesteerima oma kasumit efektiivsuse suurendamisse. Möödunud aastal lõpetas Horizon 9 miljoni euroga keetmistehase moderniseerimise. See investeering vähendas ettevõtte energia tarbimist 25% võrra.

2011. aastal ja tänavu aasta esimesel poolel lõpetati 2 miljoni euro eest ka mitmeid väiksemaid projekte, millega parandati vee ja energia säästmist. Neid projekte on võimalik oma tootmistes eeskujuks võtta ka teistel tööstustel.

5. oktoobril Horizon Tselluloosi ja Paberi ASis toimuvas Äripäeva Tööstuse klubis räägivad ettevõtte energiasäästu projektide kogemusest ja näitavad neid kohapeal ettevõtte juhatuse liige ja finantsjuht Roman Bukatšjov, peaenergeetik Larissa Cojocaru, peatehnoloog Aleksei Averjanov ning projektijuht Saurabh Prabhakar.

Tööstuse klubi teises pooles teevad Innopolis Konsultatsioonide spetsialistid ülevaate energiatõhususe monitoorimise, analüüsi ja säästlike lahenduste võimalustest tööstusettevõttes.

Äripäeva Tööstuse klubi "Kuidas vähendada tööstuses energiakulusid - Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi kogemus" toimub 5. oktoobril Horizon Tselluloosi ja Paberi ASis (Anija mnt 10, Anija vald, Harjumaa). Algus kell 10 ja orienteeruv lõpp kell 13.

Äripäeva Tööstuse klubi Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi külastuse päevakava:

10.00-10.15 Kogunemine10.15-11.30 "Kuidas vähendada tööstuses energiakulusid - Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi kogemus”

- juhatuse liige ja finantsjuht Roman Bukatšjov- peaenergeetik Larissa Cojocaru- peatehnoloog Aleksei Averjanov- projektijuht Saurabh Prabhakar11.30 - 12.30 Tutvumine Horizon Tselluloosi ja Paberi ASi tootmisega

12.30 - 12.40 Kohvipaus12.40 - 13.00 Energiatõhususe monitoorimine, analüüs ja säästlikud lahendused tööstusettevõtetes

- Innopolis Konsultatsioonid

Ürituse ettekanded on vaheldumisi eesti- ja inglise keeles.

Tööstuse klubis osalemine maksab 59 eurot (km-ga 70.80 eurot).

Osalemiseks saab kuni 3. oktoobrini registreeruda (vabade kohtade olemasolul) SIIT. Ruumi piirangu tõttu on osalus garanteeritud 20 esimesele registreerujale.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077