Autor: Ain Alvela • 14. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jänedal toimub erametsnike konverents

Neil hetkedel avatakse Jänedal tänavune erametsanduse aastakonverents Puit Energiaks, kus tutvustatakse bioenergia potentsiaalseid kasutusvõimalusi, seda ka välisriikide näidete põhjal.

Konverentsi ettekandjate seas on Läti Biokütuste ja Bioenergia Ühingu esindaja Didzis Palejs, bioenergia ekspert Niel Harrison Suurbritanniast, Keskkonnateabe Keskuse metsakorralduse osakonna juhataja Enn Pärt, Muhu vallavanem Raida Liitmäe, põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonna peaspetsialist Elar Neito ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ando Leppiman.

Konverentsi modereerib Eesti Maaülikooli professor Hardi Tullus. Tema sõnul teenib konverents taastuvate energiaallikate aktiivsema kasutamise eesmärke.

"Puidust energia saamise protsess on teadlaste poolt hästi läbi modelleeritud," ütles Tullus. "Ka oma puiduressurssi teame hästi. Nüüd on küsimus selles, miks siis ikkagi see puit, mis meil olemas on, ei saa energiaks." 

Konverentsi üks peamisi eesmärke on teavitada erametsaomanikke puidu kui energiakandja võimalustest ning õhutada neid puitu senisest rohkem energia tootmiseks müüma.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077