Autor: Ain Alvela • 29. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Boonust saav parendusuuendus peab end tõestama kolm kuud

ASis Promens makstakse uue idee eest boonust, kui see on ellu viidud ning suutnud ka edukalt kolm kuud rakenduses vastu pidada, selgitasid ettevõtte juhid plastitööstust külastanud Äripäeva Tööstuse klubile.

Promensis sisseseatud töötajate ideede premeerimise süsteem eeldab, et töötajad tegutsevad omal initsiatiivil, luues ideede elluviimiseks iseseisvalt meeskondi. Eeldus on siiski, et uute ideedega tegelemine ei sega põhitööd. Boonus makstakse välja pärast seda, kui idee on heaks kiidetud, idee väljapakkunud meeskond on idee ellu viinud, idee on kasutusele võetud ning idee on kolme kuu jooksul ka edukalt rakenduses olnud.

Kui suure boonuse üks või teine idee saab, sõltub idee efektiivsusest, tulususest ettevõttele, tööohutuse paranemise olulisusest, ergonoomika paranemisest jt teguritest. Hindamiseks on loodud hindamisskaalad.

Promensi juhataja Indrek Ojamaa sõnul ei saa siiski otsesõnu öelda, et ühe või teise parendusettepaneku tulemusel on ettevõte hoidnud kokku kindla summa eurosid – see oleks tema sõnul liialt sensitiivne.

Töötajate kaasamisest saab lisaks lugeda homme ilmuva Äripäeva Tööstuse rubriigist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077