Sõnajalad planeerivad Narva karjääri suurt tuulikuparki

Sõnajalgadele kuuluv ettevõte soovib ehitada tuulikupargi Vaivara vallas kasutusest väljas karjäärialale, kuhu üldplaneering lubab ehitada kuni 500megavatise võimsusega pargi.

Septembris tuleb avalikule arutusele keskkonnamõjude hindamise programm, mille kohaselt ehitatakse Vaivara valda Mustanina külasse tuuleelektrijaam, mis hakkab laiutama 1965 hektari suurusel maa-alal. Jaama planeeritav koguvõimsus on 255 MW, mille annavad kokku 85 tuulegeneraatorit, iga üksiku võimsus on 3 MW, kirjutas ajaleht Põhjarannik.

Tuulikupargi rajamise taga on Oleg ja Andres Sõnajalale kuuluv AS Roheline Elekter. Andres Sõnajala kinnitusel räägib Vaivara valda tuulikupargi rajamise kasuks üldplaneering, mis lubab endistele karjäärialadele teha kuni 500 MW tuulikupargi. Reaalselt nii suur park tema hinnangul sellele alale ei mahu ja kui palju tuulikuid nad täpselt lõpuks parki planeerivad, on praeguses ettevalmistusstaadiumis vara öelda.

"See saab selgeks siis, kui keskkonnamõjude hindamise programmiga on lõpule jõutud ning ehitusluba käes,” ütles Andres Sõnajalg. Ehituseni võib kuluda aga veel umbes aasta.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara