Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 17. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estanc laiendab tootmist ja palkab töötajaid

Terasmahutitootja Estanc rajab uue, 7,3 mln eurot maksma mineva tootmiskompleksi, ja palkab juurde kuni 30 paari töökäsi.

„Uus tehas annab võimaluse suurema lisandväärtusega toodete valmistamiseks, mis vastavad ka kõige nõudlikuma kliendi soovidele,“ kommenteeris laienemist Estanc AS tegevdirektor Vaido Palmik. „Tegemist on 100 tonnist tõstejõudu võimaldava tootmishoonega, mis lubab  valmistada keerulisi ja raskeid survemahuteid ning soojusvaheteid, mida Eestis senini toodetud ei ole. Samuti kasvab laienemisega ka meie personal, kuni 30 uue töötaja näol,“ lisas Palmik.

Estanc AS Jüri uude kompleksi on planeeritud 12 000 m2 tootmis- ja kontoripinda terasest mahutite tootmiseks. Esimese etapi maksumus on kokku 0,6 miljonit eurot, teise etapi eelarve on 3,5 miljonit eurot. Swedbanki finantseeritavasse kahes etapis valmivasse tootmiskompleksi hoonesse investeeritakse 4,1 miljonit eurot. Seadmetesse investeeritakse 3,2 miljonit eurot, millest EASi toetus on 40 protsenti ehk 1,28 miljonit eurot.

Estanc on Eesti kapitalil tegutsev survemahutite ja soojusvahetite valmistaja. Firma kuulub Raigo Tammole.

Ettevõttes töötab 95 inimest. Käesoleva aasta käibeks tuleb 9 miljonit eurot, mida on kolmandiku võrra enam kui aasta tagasi. Kasumit teenis ettevõte 2011. aastal 384 000 eurot. Dividende maksis ettevõte möödunud aastal 70 000 eurot.

Tootja on korduvalt jõudnud Äripäeva kiiresti arenevate firmade ehk Gaselli ning masina- ja metallitööstuse TOPi.

Autor: aripaev. ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077