Ida-Virumaal jäid tööta sadakond kaevanduse töötajat

Eelmisel nädal sõitis Aidu karjäärist välja viimane tonn põlevkivi, misjärel karjäär suleti ja tööta jääb vähemalt sada inimest, kirjutas Õhtuleht.

Eesti Energia Kaevanduste personalijuhi Merike Sirendi sõnul võib koondamisteate saada kuni 250 inimest. Aidu karjääri töötajaid üritatakse üle viia ka ettevõte teistesse üksustesse, kuid paljud on sellest keeldunud. „Peamine põhjus, miks otsustatakse Narva karjääris või mõnes teises meie ettevõtte üksuses mitte jätkata, on senisest pikem vahemaa kodu ja töökoha vahel, sest valdav osa Aidu karjääri töötajaid elab Kiviõli kandis, kuid sarnast tööd on võimalik pakkuda Narva karjääris," rääkis Sirendi.

Suurem tõenäosus Eesti Energia kaevanduste süsteemis tööd saada on insenertehnilisel personalil, ekskavaatorijuhtidel, kallurijuhtidel ja lõhkajatel.

Aidu karjääris lõpetati põlevkivi kaevandamine, kuna põlevkivi varud karjääris ammendusid. Tänavu kevadel pidi ka peaminister Andrus Ansip Riigikogus arupärimisele vastates tunnistama, et Aidu karjääris jääb tänavu tööta 290 inimest.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara