Autor: Tanel Raig • 27. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Plastitööstus näitab töötajate kaasamist parendustesse

Plastitööstus AS Promens on saanud 40% töötajaskonnast pakkuma parendusideid ettevõtte töö muutmiseks. Äripäeva Tööstuse klubiga on võimalik ettevõtet külastada.

215 töötajaga Promensis algas ettevalmistus töötajate kaasamiseks ettevõtte muudatustesse 2009. aastal massilise koolitusega töötajate teadlikkuse tõstmiseks. Kõik töötajad – koristajast tippjuhini – osalesid neljal kahetunnisel koolitusel, mille fookuses oli muutumise vajadus ja kuidas muutuda. Kokku toimus üle 100 koolituse.

Promensi arendusjuhi Janar Eiti sõnul jõuti kiiresti arusaamisele, et muudatusi peab ettevõttes juhtima rohkem kui üks inimene. Muudatuste eestvedamiseks moodustati ettevõttes arendusmeeskond, kes teeb seda tööd täiskohaga. Eit kirjeldas, et arendusmeeskonnal on eraldi katsetuste ruum, kus saab katsetada erinevaid lahendusi. Ajurünnaku ruumis on aga 11 ruutmeetrit seinapinnast kaetud tahvlitega, et pakutavaid lahendusi visualiseerida.

Esimese 1,5 aastaga on Promensis osalenud parendusettepanekute tegemisel 40% töötajaskonnast. Promensis on parendusideede eest välja makstud 6310 eurot. 6 töötajat on esitanud enam, kui 10 parendusideed, sealjuures on parim tulemus 25 parendusettepanekut ühelt töötajalt.

Promensi töötajate kaasamise süsteemiga ja kaasamiseks loodud tingimustega on võimalik tutvuda 24. augustil kell 11-13 toimuval Äripäeva Tööstuse klubi Promensi (Tehase 4, Rõngu) külastusel: "Kuidas viia tootmises läbi töötajate kaasamist - plastitööstus Promensi näide". Promensi inimesed tutvustavad põhjalikumalt, kuidas toimib ettevõttes töötajate kaasamise süsteem ning näitavad tehast ning ruume ja vahendeid, millesse on panustatud töötajate kaasamise nimel.

Tööstuse klubis osalemine maksab 59 eurot (km-ga 70.80 eurot).

Registreerimine vabade kohtade (grupi suurus 20 inimest) olemasolul 22. augustini. Registreerimiseks saab ankeedi täita SIIN.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077