Autor: Rivo Sarapik • 20. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mais kallines enim energia tootmine

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks aprilliga võrreldes tänavu mais ei muutunud, aastataguse sama kuuga võrreldes kerkis aga 2% võrra. Enim ehk 6,3% võrra kallines mais energia tootmine.

Statistikaameti teatel mõjutas tootjahinnaindeksit mais võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus kemikaalide ja keemiatoodete ning metalltoodete tootmises, samuti hindade langus puidutöötlemises ja puittoodete tootmises ning elektroonikaseadmete tootmises.

2011. aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete ja soojusenergia tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta mais võrreldes aprilliga 1,0% ja võrreldes eelmise aasta maiga 2,1%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam metallide, naftasaaduste ja keemiatoodete hinnad ning langesid metsa ja elektroonikaseadmete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta mais võrreldes aprilliga 0,0% ja võrreldes eelmise aasta maiga 3,8%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid mais keskmisest enam nahk- ja tekstiiltoodete ning ehitusmaterjalide hinnad ning langesid põllumajandussaaduste ja naftatoodete hinnad.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077