Autor: Tanel Raig • 12. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Teaduspark avab tootearenduse koolituskeskuse

Täna avatakse Tartu Teaduspargis masina- ja aparaadiehituse valdkonna koolituskeskus – Skills Centre.

Tartu Teaduspargi tegevdirektori Tooma Nooremi sõnul toetab Skills Centre projekt Teaduspargi pooltööstuslike laborite arendamise suunda, kuhu kuuluvad ka 2009. aastal rajatud peenmehaanika katselabor Protolab, hiljuti avatud Demokeskus ja Nanolab – ülipuhaste ruumide kompleks materjalide ja elektroonika arendamiseks. „Tänu Skills Centre projektile ja heale koostööle projektipartneritega on Teadusparki tekkinud paindlikud ja kaasaegsel tasemel koolitusvõimalused nii tööstusele kui ka ülikoolidele ja kutseharidusasutustele. Loodan, et sellest tõuseb kiiret tulu meie piirkonna ettevõtetele, kes tegelevad omatoodete väljatöötamise ja arendamisega,“ lisas ta.

Koolituskeskuse avamise puhul on täna ka lahtiste uste päev, kus on võimalik tutvuda Protolabi, Nanolabi ja hiljuti avatud Demokeskusega. Tartu Skills Centre juht Pearu Orusalu selgitas, et võrgustiku loomise peamiseks eesmärgiks on eelkõige elektroonika, masina- ja aparaadiehituse valdkonna ettevõtjate konkurentsivõime tõstmine. „Sel aastal oleme esimesed koolitusprogrammid käima lükanud ja meie juures on ennast täiendanud rühm töötuid ning praktikavõimalusi oleme pakkunud nii Eesti Maaülikooli kui ka Tallinna Tehnikaülikooli tudengitele. Tagasiside on olnud positiivne ja see on heaks stiimuliks, et hoida ka ennast pidevalt kursis kaasaegsete tehnoloogiate ja tarkvara osas,” täiendas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077