Autor: Ave Lepik • 12. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi tõhustab 15 miljoni euro eest kiirreageerimist

Võrguettevõtja Elektrilevi sõlmis kolmeaastase lepingu SLO Eesti ASiga, kes tarnib elektrivõrgu hoolduse ja remondi materjale. Elektrimaterjalide kolmeaastase tarne maht on ligikaudu 15 miljonit eurot.

“Lepingus on kaks olulist uuendust,” ütles Elektrilevi hangete osakonna juhataja Koit Semjonov. “Esiteks oleme määranud materjalid, mille tarne peab olema tagatud kahe tunniga – sellega kindlustame, et rikke kiire kõrvaldamine ei jää materjali või seadme puudumise taha,“ lisas Semjonov. Tema sõnul on katkestuste korral kiire reageerimine Elektrilevile oluline eesmärk. „Kui möödunud aastal kõrvaldasime enam kui 70% riketest kahe tunni jooksul, siis tänavu oleme seadnud sihiks seda näitajat veelgi parandada,“ märkis ta.

Teise muudatusena on hankepartneriga kokku lepitud kasutatud elektrimaterjalide ja -seadmete ladustamise tingimused, mis loob eelduse nende tõhusaks taaskasutuseks. Materjalide taaskasutamine on mõistlik, kui näiteks võrgu arengu tõttu tuleb liin ümber ehitada, kuid osa vana liini materjale on veel töökõlblikud. “Lepinguga tekib tervikpilt töökorras seadmete laovarust eri piirkondades, mis muudab materjalide kasutamise efektiivsemaks,” selgitas Semjonov.

Elektrilevi plaanib elektrivõrgu hoolduseks ja remondiks lähiaastatel ligi 15 miljonit eurot. Suuremad tööd puudutavad mastide uuendamist, hooldustöid alajaamades ja liinikoridoride puhastamist võsast. Aasta jooksul vahetatakse elektrivõrgu hoolduse ja remondi käigus välja ligi 6000 vana liinimasti, tehakse hooldustöid umbes 4000 alajaamas ja puhastatakse võsast 3000 kilomeetrit liine.

Elektrimaterjalide tarneleping riigihanke võitnud SLO Eesti AS-ga sõlmiti kolmeks aastaks pikendamisvõimalusega kaheks aastaks.

Elektrilevi on võrguettevõtja, kes toob elektri kodudesse ja ettevõtetesse ning hooldab ja uuendab elektrivõrku. Ettevõte haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja enam kui 22 000 alajaama. 2011. aastal investeeris Elektrilevi võrku 73 miljonit eurot, sel aastal on kavandatud investeeringumahuks 97 miljonit eurot. Ettevõte on elektrivõrgu parandamisse igal aastal suunanud kogu ärikasumi.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077