Autor: Tanel Raig • 31. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotistunud Glaskeki tootmiskompleksis laienes terasuste tootmine

Eesti suurim terasprofiilidest avatäidete tootja ja eksportija T-Tammer avas täna Lasnamäel endise aknatootja Glaskek tootmiskompleksis uue tootmishoone.

T-Tammeri tegevjuhi Anti Tammo sõnul on ettevõte alustanud tegevust 1995. aastal Sauel asuvas garaažis. 2008. aastal ehitati 700 ruutmeetrine tootmispind. Lasnamäele koliti 2010. aastal. Praegustes ruumides ollakse rentnik, kuna Glaskeki pankrotivarast hoonete ostmine oleks olnud ettevõttele liiga suur tükk, rääkis Tammo. Hooned kuuluvad Swedpankile.

Koos vastavatud tootmishoonega on kogu T-Tammeri tootmishoone suuruseks 3900 ruutmeetrit. Laienemine on Tammo väitel suunatud eksportturgude nõudluse rahuldamiseks. Lisaks Rootsi ja Soome turule kavandatakse toodangu turustamist Norras, Taanis Suurbritannias ja Iirimaal. Uude tootmishoonesse ja -liini investeeriti 500 000 eurot.

Tammo sõnul eksporditakse täna 70% ettevõtte toodangust Skandinaaviasse, Iirimaale, Venemaale ning Balti riikidesse ning lähiaastate eesmärk on panustada veelgi enam ekspordile ning arendada metalluste tooteportfelli. Tammo viitas, et Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu andmetel tõusis ehitusmaterjalide eksport selle aasta esimeses kvartalis rekordtasemele, ületades isegi majandusbuumiaegseid tulemusi. “See näitab, et Eesti tootjate poolt toodetud ehitusmaterjalid, sh ka avatäited, on välisturgudel kõrgelt hinnatud ning annab julguse teha suuri investeeringuid uutesse tootmisliinidesse ja -hoonetesse,” ütles ta.

T-Tammeri tootmishoone laienduse järel saavad tööd kuni 15 inimest, misjärel töötab ettevõttes 70 inimest. Uus tootmisliin võimaldab T-Tammeril toota silemetall tuletõkkeuksi, mille järele on nõudlus nii büroo-, ühiskondlikel kui ka tööstushoonetel. T-Tammeri I kvartali käive oli 2 miljonit eurot.

Mõned kuud tagasi omandas T-Tammer ka pankrotiäärele sattunud metallitööstusettevõtte Cosumelt, et toetada oma teraspiirete tootmise võimalusi. Tammo kinnitusel kavatsetakse lähiaastatel investeerida veel kuni 400 000 eurot terasprofiili tootmise tehnoloogiasse, et kasvatada ettevõtte efektiivsust ja olla Skandinaavia tootjatega konkurentsivõimelised ka viie aasta pärast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077