Autor: Anne Oja • 30. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päästeamet sundis Vao Söevabriku seisma

Päästeamet kehtestas eile OÜ Vao Söetööstusele grillsöe valmistamise seadmete kasutamise keelu, kuniks ettevõtte on tootmisprotsessi ohutusnõuetega vastavusse viinud.

Päästjad on Järvamaal asuvas OÜ Vao Söetööstuses käinud viimase pooleteise kuu jooksul neljal korral. 18. aprillil põles ettevõttes puidukuivati, päästjad tegid tööstuses kustutustöid ning traktor vedas hoonest välja hõõguvaid küttepuid. 21. mail süttis tööstuses agregaadi torude isolatsioon, koldest tilkunud tõrv ja kolde ees asunud praht, üks söevabriku töötaja sai põletushaavu.

Samal päeval käisid päästjad taas kohal, sest ettevõttest levis musta suitsu. Kohapeal selgus, et suitsu põhjustas korstna puudumine, päästjad ventileerisid ruumid.

26. mail kutsuti päästjad taas ettevõttesse, sest katuse alt tuli musta suitsu. Kohal olnud töötajad selgitasid päästjatele, et suitsu põhjustab tootmine.

25. mail korraldasid päästeamet, keskkonnainspektsioon, maksu- ja tolliamet ning politsei- ja piirivalveamet ühiskontrolli Vao Söevabrikusse.

Tuvastati, et rikutakse mitmeid tuleohutusnõudeid ning ettevõtte tootmisprotsess kujutab reaalset ohtu inimeste elule, tervisele ja varale. Ettevõttele tehti ettekirjutus seadmete töö peatamiseks. Juhul, kui ettekirjutust ei täideta, nõutakse söevabrikult sisse 3200 eurot sunniraha.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077