Maag tegi 40 aasta suurima investeeringu Virumaa piimatootmisse

Maag Piimatööstus avab Jõhvi tootmisüksuse laienduse, mille tulemusena lisandub ettevõttele 3400 m² tootmis- ja laopinda.

Uue sisseseade ja tehnoloogia kasutuselevõtuga suudab Maag Piimatööstus töödelda kuni 280 tonni toorpiima päevas. Maag Piimatööstuse juhi Valdis Noppeli sõnul suureneb juurdeehituse tulemusena ettevõtte koguvõimsus ja paraneb tootmisdünaamika. Üle viie miljoni euro suurust investeeringut toetas ka EAS tehnoloogia investeeringute meetmest. „Tegemist on pretsedenditu projektiga, kuna viimane võrreldavas suurusjärgus investeering Virumaa piimatootmise ettevõttesse tehti 1970. aastatel,” kommenteeris Maag Piimatööstuse juht.

Kõik kulutused seoses Rakvere tootmise integreerimisest Jõhvi moodustavad Noppeli hinnangul ligi seitse miljonit eurot. Noppeli sõnul tuleb Jõhvi tehase juurdeehituse suurimateks plussideks pidada tootmise muutumist universaalsemaks ja multifunktsionaalsemaks. ”Saame tootesegmentide lõikes tegevusi paremini planeerida, reageerime turunõudlusele paindlikult ning oleme konkurentsivõimelisemad,” ütles Noppel. Ta lisas, et konkurents Eesti piimaturul on tihe ja tarbija hindab ning ostab vaid kõige paremaid tooteid.

Maag Piimatööstuse mahuline turuosa Eesti jaeturul (koos private labeliga) on 21 protsenti. Võrreldes 2009. aastaga on Maag Piimatööstus oma turuosa kahekordistanud. AS Maag Piimatööstusele kuulub tehas Jõhvis kaheksandat aastat, pärast Jõhvi Piima varade ostu 2003. aastal.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib RAKVERE TEHASE JUHTI

Fontes PMP OÜ

01. juuli 2018

UPONOR otsib PROJEKTI MÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

02. juuli 2018

Teabevara