Eesti Pank: Tööstuse olukord vaikselt paranemas

Ehkki märtsi tööstustoodang oli võrreldes varasemate kuudega tagasihoidlik, on tööstuse olukord pärast varasügist langust pisut paranenud, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja täna avaldatud Eesti majanduskasvu I kvartali numbreid kommenteerides.

Oja sõnul on septembris järsult vähenenud arvutite, elektroonika- ja optikaseadmete tootmismaht võrreldes sügisega märgatavalt kasvanud.

Kasv oli ka energiatootmises. Võrreldes neljanda kvartaliga suurendas esimeses kvartalis energiatootmist harilikust soojema sügise asendumine tavapäraselt külma talvega. Teisalt vähenes märtsis elektrienergia eksport ja kasvas import, mille taga oli ütlusel tõenäoliselt hüdroenergia suhteliselt suurest osakaalust tingitud elektri odavnemine Põhjamaades.

Majandusaktiivsus Euroopas püsib madal, mis avaldab mõju ka Eesti ettevõtjatele ja tarbijatele. Sellest annab märku ka asjaolu, et nii jaanuaris kui ka veebruaris kasvanud tööstustoodangu ja jaemüügi sesoonselt tasandatud mahuindeksid pöördusid märtsis kuu võrdluses langusse. Eesti majanduse olukord oli esimeses kvartalis hea, ent Euroopas valitseva võlakriisiga seotud ebakindlus võib lähiajal siiski heitlikkust põhjustada, kommenteeris Oja.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara