Autor: Silvia Kruusmaa • 2. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstustoodangul 27 kuu suurim langus 

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta märtsis 6% vähem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, teatas statistikaamet. Tegu on 27 kuu suurima langusega.

Enim mõjutas toodangu mahu vähenemist langus elektroonikaseadmete, metalltoodete ja elektrienergia tootmises.

2012. aasta alguses toimunud töötleva tööstuse toodangu väike kasv eelmise aasta sama kuuga võrreldes asendus märtsis langusega — toodang vähenes 5%. Toodangu languse põhjustas eelkõige eelmise aasta kõrge võrdlusbaas elektroonikaseadmete tootmise harus. Suurema osatähtsusega tööstusharudest langes toodang elektroonikaseadmete, metall- ja keemiatoodete tootmises, vastavalt 26%, 21% ja 10%.

Toodang suurenes puidutöötlemises, toiduainete ja elektriseadmete tootmises, vastavalt 8%, 3% ja 7%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta märtsis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 3% vähem toodangut kui veebruaris.

2011. aasta märtsiga võrreldes toodeti 26% vähem elektrit ja 5% vähem soojust. Elektritoodangu languse põhjuseks oli omatoodangu osaline asendamine impordiga, mis tulenes Põhjamaade madalamast hüdroenergia hinnast. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077