Biometaani konverents keskendub sõnniku ja silo kasutamisele 

Homme toimub Tallinnas rahvusvaheline konverents „Biometaan transpordikütusena – see on võimalik?“, mille fookuses on biometaani valdkonna edendamine, vajalike kavandatavate toetusmeetmete tutvustamine ja teiste riikide kogemustest õppimine.

„Konverents keskendub sellele, kuidas Eestis kohalikust sõnnikust, silost ja jäätmetest toodetud biometaani mootorikütusena kasutusele võtta," ütles konverentsi korraldaja ja EASi energiatehnoloogia programmijuht Jaanus Sahk. "Osalejad saavad kuulda ka teiste Euroopa riikide analüüsi ja vahetult osa nende kogemustest sel teemal.“
Eesti on võtnud oma taastuvenergia tegevuskavas aastani 2020 kohustuse tõsta biokütuste osakaalu transpordis 10%ni. Arvestades tõusvaid toiduainete hindu ja asjaolu, et teiste biokütuste tootmine ei ole Eestis edukalt käivitunud, on antud eesmärgi täitmine ilma biometaanita raskesti saavutatav, tõdes Sahk.
Konverentsi ettekanded keskenduvad muuhulgas erinevate Euroopa riikide kogemustele metaankütuste kasutamisel transpordis ning Euroopa biometaani turu perspektiivile ja olulisusele.

Osale arutelus

  • Ain Alvela

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara