Autor: Silvia Kruusmaa • 20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootjahinnaindeksil väike tõus

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2012. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,2% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 3,2%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus kütteõlide, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises ning mööblitootmises, samuti hindade langus arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises.

2011. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete ja soojusenergia tootmises ning hinnalangus elektriseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,1% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 3,0%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam toiduainete ja naftasaaduste hinnad ning langesid põllumajandussaaduste ja elektroonikaseadmete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2012. aasta märtsis võrreldes veebruariga 1,2% ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 6,1%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid märtsis keskmisest enam mineraalsete kütuste, keemiatoodete ja toiduainete hinnad ning langesid ehitusmaterjalide ja põllumajandussaaduste hinnad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077