Autor: Indrek Kald • 20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bellus maksab tulemustasu sellele, kes on kõik päevad tööl

Kes nädalas kõik viis päeva kohal on olnud, saab ka tulemustasu, kirjeldas mööblitootja Bellus juht ning osanik Rolf Relander ettevõtte motivatsioonisüsteemi.

Tehase töötajatele maksatakse preemiat ühest küljest valminud esemete järgi, teisalt aga selle alusel, et tootmisahel oleks terviklik. "Kes nädalas kõik viis päeva kohal on olnud, saab ka tulemustasu. Me ei sa lubada, et liinil on keegi puudu – siis seisab ju kogu liin," rääkis Relander Pärnus finantskonverentsil.

Müügipoole motiveerimisel on samuti erinevate katsetuste tulemusena jõutud mõnevõrra ebatavalise lahenduseni – müügitöötajad saavad põhipalka. "Meie eesmärgiks on pikaajaline stabiilne müük. Tänaseks on meie müügitiimi liikmetel kindel ja motiveeriv töötasu, mille kõrval neid vähemalt samaväärselt motiveerivad võimalus kuuluda tuumiktiimi ja omavaheline konkurents," ütles ta.

"Oleme katse-eksitusmeetodiga oma motivatsiooniskeemi pidevalt parandanud. Me ei otsi täiuslikku lahendust. Piisab, kui iga järgmine on parem eelmisest," märkis Relander Pärnus finantskonverentsil.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077