17. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laoseis 2012: Kokkuhoid kaubaalustega

Konverentsil Laoseis 2012 selgitab Pakendimeister OÜ juhataja Margus Ostnik, kuidas arendati välja keskkonnasõbralikud ja kuluefektiivsed kärgpapist kaubaalused ning millist kokkuhoidu need võimaldavad.

Kärgpappaluste tootmine Eestis sai alguse Pakendimeistri ideest leida alternatiiv rasketele ja mitte eriti loodussõbralikele puitalustele. Eesmärgiks oli tõsta tootmis-, logistika- ja transpordiettevõtete efektiivsust kaupade transpordil ja suurendada kasumlikkust. Tänu aluste väiksele kaalule on neid oluliselt kergem ja lihtsam käidelda  kui puitaluseid. Samas on pappalused loodusõbralikud.

Ühe kärgpapist kaubaaluse valmistamiseks kulub ainult 3kg puitu, puitaluse valmistamiseks aga 10 korda rohkem, ehk ca 30kg. Aluste valmistamisel lähtutakse kliendi soovidest, arvestades kasutustingimusi ja -otstarvet (mõõtmed, kandevõime, transpordiviisi eripärad jne).

Samuti on võimalik aluseid kujundada selliselt, et kasutades neid müügisaalis koos atraktiivse pakendiga ei pea mõtlema eraldi kaubaalust varjavatele materjalidele.

Pakendimeistri kärgpapist kaubaalused pävisid konkursil Aasta Logistikategu 2011 Logistikauudised.ee lugejate lemmiku eripreemia. Konverentsil on võimalik tutvuda välja pandud kärgpapist aluste näidistega.

VIII ladustamise aastakonverents Laoseis 2012: InnoPakend toimub 8. mail Kalev Chocolate Factory tehase ruumides. Korraldajad on OÜ Sensei ja kaaskorraldaja AS Äripäev.

Kogu konverentsi programmiga saab tutvuda SIIT.

Konverentsi hind:

ühe osaleja tasu, kui ühest firmast osaleb vähemalt neli inimest - 250 eurot (käibemaksuga 300 eurot);ühe osaleja tasu, kui ühest firmast osaleb vähemalt kaks inimest - 300 eurot (käibemaksuga 360 eurot);ühe osaleja tasu - 350 eurot (käibemaksuga 420 eurot).

Registreeruda saab konverentsile SIIT.

 

Autor: Illimar Paul

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077