Autor: Tanel Raig • 11. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 11. aprilli tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, logistikauudised.ee ja toostusuudised.ee.

Harju Elekter maksab seitse senti dividendi. Harju Elekter teeb aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta seitse senti dividendi aktsia kohta, teatas ettevõte börsile. LOE EDASI SIIT.

VKG avas 14miljonilise usskonveieri. Viru Keemia Grupp (VKG) avas täna Eestis ainulaadse maapealse usskonveieri, mis läks maksma ligi 14 miljonit eurot. Ametlik tseremoonia leidis aset Ojamaa kaevanduse territooriumil. 13 kilomeetri pikkuse uue konveieri avamislindi lõikasid läbi  keskkonnaminister Keit Pentus ja Ida-Virumaa kuue valla- ja linnavalitsusjuhid, teatas ettevõte. Keskkonnaminister Keit Pentus: „Meil on hea meel tõdeda, et Eestis uue ainulaadse rajatise loomisel on mõeldud keskkonna peale. Suur tootmisettevõte on valinud oma toormaterjali tarnimiseks keskkonnasäästlikuma viisi, kui selleks on maantee- või raudteetransport. Uus konveier on hea näide innovaatilisest mõtlemisest, mis toob kasu nii kohalikule kogukonnale kui ka keskkonnale ja ettevõttele endale.” LOE EDASI SIIT.

Krimelte emafirma Wolf Group kasvatas tugevalt eksporti. Efektiivsusele ja uutele eksporditurgudele keskendunud Wolf Groupi kasvatas müügikäivet 15%. 2012. aasta fookuses alanud eksport Kesk-Ameerikasse ja Balkanimaadesse. Tänavu ligi viiekümnesse riiki ehitusvahte, vuugihermeetikuid ja hingavaid fassaadilahendusi eksportiva Wolf Groupi 2011. majandusaasta  müügikäive oli ligi 80 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes ligi 15%. Konsolideeritud ärikasum oli veidi enam kui 5 miljonit eurot. LOE EDASI SIIT.

A. Le Coq läheb Kanada õlleturule. Sel nädalal jõuab A. Le Coq Premium Kanada suurlinnade jaemüügikettidesse, peamise sihtgrupina näeb Eesti õlletootja Kanada eestlasi. A. Le Coq Premium on esimene Eesti õlu, mis on saanud ametliku müügiloa sealsel turul, teatas ettevõte. A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul tuli Kanada turule sisenemist väga pikalt ja põhjalikult ette valmistada. “Kanadas on alkoholimüük riigi range kontrolli all ning seoses sellega kehtivad nii ettevõtetele kui imporditavatele toodetele väga karmid nõuded,” ütles Noop. LOE EDASI SIIT.

Viisnurk muutis tütre ärinime. Viisnurk muutis ainuomandis oleva tütarettevõtte OÜ Skano ärinime, teatas ettevõte börsile. OÜ Skano uus ärinimi on Skano Furniture OÜ. Ühingu juhatusest kutsuti tagasi juhatuse liikmed Tanel Press ja Tiit Mölder. LOE EDASI SIIT.

Eestis tagastati 223 miljonit pandipakendit. Eesti Pandipakend kogus ja suunas taaskasutusse eelmisel aastal üle 223 miljoni ühekordse kasutusega pandipakendi, mis on 2010. aastaga võrreldes 8% rohkem. Kõige rohkem tagastasid tarbijad eelmisel aastal plastpudeleid ja plekkpurke – vastavalt 113,74 miljonit ja 91,66 miljonit. Võrreldes 2010. a tagastati plekkpurke 20% rohkem. Tagastatud plastpudelite hulk jäi eelmise aastaga samale tasemele. LOE EDASI SIIT.

Kaubaimport kasvuteel. Tänavu veebruaris kasvas kaupade import Eestisse 25% võrreldes eelmise aasta veebruariga. Meie suurimad impordipartnerid on Soome ja Saksamaa. Statistikaameti teatel imporditi kaupu 1,11 miljardi euro eest. Impordi kasvu mõjutas enam kütuste ning transpordivahendite sisseveo suurenemine. LOE EDASI SIIT.

Saksa majanduskasv saab tuge siseturult, ees kuldne kümnend. Saksamaa majanduskasv saab üha enam tuge kodust – tööpuudus on riigis viimase kahe kümnendi madalaimal tasemel, palgatõus kiirenemas ning laenukulud odavnemas, ergutades euroala suurimas majandusruumis eratarbimist. „Kümme aastat tagasi oli Saksamaa Euroopa haige mees,“ ütles Berenberg Banki ökonomist Holger Schmieding. „Saksamaal on ees kuldne kümnend majanduse ja hõive jõudsa kasvu ning heas seisus riigieelarvega,“ vahendas agentuur Bloomberg. Eratarbimine võib tuleval aastal kasvada enam kui 2%, võrreldes 0,75%ga, mis on olnud keskmine kasvutempo 1999. aastast, prognoosib Jefferies International Ltd analüütik David Owen. LOE EDASI SIIT.

Alcoa üllatas positiivselt. Alcoa rabas analüütikuid kasumiga. USA suurim alumiiniumitootja Alcoa teenis kasumi, kuna tellimused kasvasid ning ettevõte sulges kõrgete kuludega sulatusvõimsusi, vahendab Bloomberg. Puhaskasum kahanes aastaga 308 miljonilt dollarilt 94 miljonile ehk 27 sendilt aktsia kohta üheksale sendile. Ilma restruktureerimise ja mõnede muude kuludeta oleks kasum aktsia kohta olnud kümme senti, kuid analüütikud ootasid sellelt baasilt neli senti kahjumit aktsia kohta. LOE EDASI SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077