Autor: Tanel Raig • 11. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A. Le Coq läheb Kanada õlleturule

Sel nädalal jõuab A. Le Coq Premium Kanada suurlinnade jaemüügikettidesse, peamise sihtgrupina näeb Eesti õlletootja Kanada eestlasi.

A. Le Coq Premium on esimene Eesti õlu, mis on saanud ametliku müügiloa sealsel turul, teatas ettevõte.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul tuli Kanada turule sisenemist väga pikalt ja põhjalikult ette valmistada. “Kanadas on alkoholimüük riigi range kontrolli all ning seoses sellega kehtivad nii ettevõtetele kui imporditavatele toodetele väga karmid nõuded,” ütles Noop. Ta tõi näiteks, et sealsel turul võib samaaegselt olla kauplustes müügil vaid üks Eesti õlu korraga. “Üldjuhul eelistatakse sortimenti võtta iga maa enimmüüdud õlu, mistõttu osutuski valituks just Premium,” selgitas Noop. Samuti pidi ettevõte ümber kujundama õllepakendi, mis oleks vastavuses nendepoolsete ettekirjutustega. “Premiumi müüme seal vaid klaaspudelis, millele tootsime eraldi etiketid ning kastid,” lisas ta.

Ettevõte teeb distributsioonil koostööd Kanada Ontario provintsi valitsuse ettevõttega LCBO.

“Tegemist on maailma ühe suurima alkoholiostja ja -jaemüüjaga, kelle hallata on üle 620 müügikoha Kanadas,” ütles Noop. “Täna saab Premiumi osta 76 erinevast kauplusest ning see number suureneb,” ütles Noop.

Kuigi Kanada on maailma suurimaid alkoholi importijaid, pole see turg A. Le Coqile põhiliseks ekspordituruks, aga kahtlemata üheks olulisemaks. “Kanadas elab väga palju eestlasi, kes on kindlasti meie õlle peamiseks sihtrühmaks ning on Premiumi jõudmist turule juba pikalt oodanud,” ütles Noop ning lisas, et Premium jõuab riigi suuruselt teise, Ontario provintsi, kus asuvad ka suuremad Eesti kogukonnad Ottawas ja Torontos.

A. Le Coq on Eesti suurim joogitootja, kelle toodete sortimendis on 10 tootegruppi, neist suurimad on õlu, vesi, mahl ja karastusjook. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077