Autor: Tanel Raig • 9. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 9. aprilli tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, logistikauudised.ee ja toostusuudised.ee.

Ensto Ensek saab uue juhi. Kunagi peab ikka pensionile minema ja mina lõpetan väga rahuliku südamega, lausus mai alguses Ensto Enseki juhatuse esimehe kohalt lahkuv Üllas Täht. „Ükskord peab inimene ju lahkuma, ma lähen nüüd pensionile,“ rääkis Täht, kes on ettevõttes töötanud alates 1992. aastast. Uueks juhiks saab Peeter Mõrd. Ametlikult annab Täht juhipositsiooni üle 1. mail, kuid sisuliselt toimub üleandmine juba aprillikuu jooksul. LOE EDASI SIIT.

Latvenergo otsib müügiassistenti. Sirje Tammiste Konsultatsioonibüroo kliendiks on rahvusvaheline energeetikaettevõte Latvenergo, mis on Euroopa Liidu üheks juhtivaks keskkonnasõbraliku elektrienergia tootjaks. Pikaajalise ajalooga rahvusvaheline energeetikaettevõte, mis toodab elektrit kolmes hüdroelektrijaamas ja kahes soojuselektrijaamas, on loomas Eestisse nooruslikku ja teotahtelist meeskonda. LOE EDASI SIIT.

Jalatsivabriku juht: tõstame tänavu hinda kuni 5%. Meie toodangu hinna tõus on valdavalt olnud tingitud toormaterjali hinna tõusust, rääkis Tartus asuva jalatsitootja ASi Samelin tegevdirektor Leida Kikka. „Toodame täisnahast tooteid ja seetõttu mõjutab meid kõige enam toornaha hind,“ lausus Kikka. „Toornaha hind tõusis 2010. aastal umbes 50 protsendi võrra ja tõuseb jätkuvalt. See on tingitud sellest, et Hiina ostab toornahka kokku.“ LOE EDASI SIIT.

Õmblusfirma juht: hinnaarutelu alles käib. Läbirääkimised mitme olulise partneriga alles käivad ja seetõttu on hetkel keeruline öelda, milliseks hinnad kujunevad, ütles Rakveres töörõivad ja telke õmbleva ASi Multi Marger omanik ja juht Rainer Miltop. Tema sõnul peaks ühe partneriga saama asi paika selle kuu lõpuks ja teisega maikuu jooksul. „Kuna tooraine hinnad on tõusnud, siis tahes-tahtmata tõstab see ka toote hinda,“ lausus Miltop. „Elu läheb ju kogu aeg kallimaks.“ LOE EDASI SIIT.

Saksa firma otsib Eestist kõrgekvaliteetset kroomijat. Saksa ettevõte otsib Eestist ettevõtteid, kes teostaks kõrgekvaliteetset kroomimist. LOE EDASI SIIT.

Saksa firma otsib metallist erilahenduste valmistajat. Saksamaa ettevõte otsib Eestist ettevõtteid, mis toodavad metallist erilahendusi poodide, messide, showroomide sisustamiseks. Lisaks teostavad metalli lõikamist ja värvimist. LOE EDASI SIIT.

Sony koondab 10 000. Jaapani suurim eksportöör koondab üle maailma 10 000 töötajat, vahendab Bloomberg. Pooled koondatavatest tulevad Sony restruktureeritavatest kemikaalide ja väikese-ning keskmise suurusega (ekraani)paneeliärist, kirjutas Nikkei.  10 000 töötajat võrdub umbes kuue protsendiga kogu ettevõtte tööjõust. LOE EDASI SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077