Autor: Tanel Raig • 3. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 3. aprilli tööstusuudisest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, logistikauudised.ee ja toostusuudised.ee.

BLRT aktsiatüli vaeb kohus. Eesti suurima tööstuskontserni BLRT Grupi omanikevaheline tüli on jõudnud kohtusse. Eilsel kohtuistungil arutati BLRT Grupi aktsionäride Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko hagi kunagiste äripartnerite Dmitri Kubõškini ja Galina Aleksandrova vastu. Viimased praegu enam BLRT Grupi omanike hulka ei kuulu. Mõlemad müüsid osaluse tööstuskontsernis Fjodor Bermanile. LOE EDASI SIIT.

Tööstuselt oodatakse suurimat panust SKP kasvu. KPMG uuringu järgi usuvad Balti riikides kõige enam tööstuse kasvu Eesti äriliidrid. 52% Eesti äriliidritest arvavad, et suurimaks panustajaks SKP kasvus saab tööstus. Palju maha ei jää siiski ka Läti ja Leedu äriliidrid. Lätis usub, et tööstusest saab suurim panustaja SKPsse 45% äriliidritest ja Leedus 45%. LOE EDASI SIIT.

Eesti Energia lobistab Ühendriikide Senatis. Ameerika Ühendriikides on valimisaastal lahvatanud konflikt energiapoliitika üle, millesse on segatud ka Eesti Energia. Konflikti põhjuseks on ettepanek lasta käiku maailma suurimad põlevkivivarud Ameerika läänepiirkonnas. Eesti Energia koos Chevroni, Royal Dutch Shelli, Genie Energy ja Total SAga jahivad Ameerikas põlevkivivarusid, millest hakata tootma põlevkiviõli. Suurem osa varudest asub Colorados, Wyomingis ja Utah's. LOE EDASI SIIT.

Elering plaanib osalust Nord Pool Spotis. Elering allkirjastas koos Läti ja Leedu põhivõrguettevõtjatega vastastikuse mõistmise memorandumi osaluse omandamiseks Euroopa suurimas elektribörsis Nord Pool Spot. Osaluse omandamine koos Augstsprieguma Tikls (AST) ja Litgrid Nord Pool Spotis (NPS) on järgmine samm ühtse Põhja-Balti elektrituru lõplikul väljaarendamisel, teatab Elering oma pressiuudises. NPS-i praeguste omanike Energinet.dk, Fingrid, Statnett ja Svenska Kraftnät hinnangul on Balti riikide süsteemihaldurite omanikeringi kaasamine oluline ja loomulik samm ühtse elektrituru loomisel lähtuvalt Balti energiaturgude ühendamise plaanist (Baltic Energy Market Interconnection Plan - BEMIP). LOE EDASI SIIT.

E.Miroglio suurendas osalust Baltikas. E.Miroglio Finance S.A. teatas Baltika vahendusel börsile, et ettevõtte osalus on kasvanud. LOE EDASI SIIT.

Laima laiendab Eestis turuosa. Magusatootja Laima soovib 2012. aastal Eestis suurendada turuosa viiendiku võrra ning võtta turul tugev kolmas positsioon. LOE EDASI SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077