Autor: Tanel Raig • 2. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 2. aprilli tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee, logistikauudised.ee ja toostusuudised.ee.

Premia viis Läti tütarde ühinemise lõpuni. AS Premia Foods kontserni ühingute hulka kuuluvad Läti tütarühingute SIA F.F.L.S. ja AS Premia FFL ühinemine viidi lõpule, teatas firma börsile. SIA F.F.L.S. on Eesti tütarühingu AS Premia Tallinna Külmhoone 100%-line tütarettevõtja, mis omakorda kuulub 100% ulatuses AS Premia Foodsile. AS Premia Tallinna Külmhoone omab 61,85% AS Premia FFL aktsiatest ning SIA F.F.L.S. omab 38,15% AS Premia FFL aktsiatest. 21. detsembril 2011. a sõlmisid SIA F.F.L.S. ja AS Premia FFL ühinemislepingu ning ühinevate ühingute aktsionärid võtsid vastu otsused ühinemise kohta vastavalt Läti seadustele. LOE EDASI SIIT.

Ametnike palgatõus peatas jäätmejaama ehituse. 1. jaanuarist vallavalitsuse töötajate palka tõstnud Leisi vald on rahapuudusel sunnitud loobuma Leisi jäätmejaama rajamisest, ehkki selle ehitamiseks saadi KIK-ilt toetust ja ehitajagi oli välja valitud. “Mina teist nii sügavat ämbrit ei teagi,” ütles Leisi vallavolikogu liige Mart Mäeker ajalehele Saarte Hääl. Nüüd on Mäekeri sõnul aga selgunud, et palgatõusu tõttu vallal raha napib ja osa kavandatud investeeringuist jääb tegemata. Samas tunnistas Mäeker, et omamata valla rahalisest olukorrast detailset ülevaadet, hääletas ta ka ise teadmatusest palgatõusu poolt. LOE EDASI SIIT.

Altia Eesti käive kasvas mullu üle 40%. Altia Eesti müügitulu oli mullu 33 miljonit eurot, mis on 42% suurem kui 2010. aastal. Tunamullu oli ettevõtte käive 23 miljonit eurot. „Selline müügitulu kasv on tingitud nii müügimahtude kui ka müügihindade kasvust,“ märkis aktsiaseltsi juht Kristel Mets aastaaruandes. 2011 oli ka kangete alkohoolsete jookide osakaal müüdud kauba hulgas suurem kui 2010 aastal, mis tingis suurema alkoholiaktsiisi summa. LOE EDASI SIIT.

Baltika müük märtsis +7%. Võrreldes 2011. aasta märtsiga kasvatas rõivatootja Baltika märtsikuist konsolideeritud müüki 7% võrra, 4,1 miljoni euroni. Baltika märtsi konsolideeritud müügitulu ulatus 4 173 tuhande euroni, kasvades võrreldes eelmise aastaga 7% võrra. Hulgimüük vähenes märtsis eelmise aastaga võrreldes 20%. Baltika märtsi konsolideeritud jaemüük ulatus 3 789 tuhande euroni, mis on 8% enam kui eelmise aasta samal perioodil ning mis saavutati 9% väiksema müügipinnaga. LOE EDASI SIIT.

Baltika: Miroglio on endiselt suurinvestor. Baltika finantsdirektor Maigi Pärnik kinnitas, et Baltika üks suuraktsionäre tekstiilifirma E. Miroglio Finance S.A. on jätkuvalt firma üks omanikest. Täna hommikul avalikustas Tallinna börs teate, millest nähtus, justkui oleks Miroglio enda osaluse Eesti rõivatootjas ära müünud. Kuigi osad meediakanalid kuulutasid uudist, et Miroglio on osaluse müünud, liikusid tegelikkuses investori aktsiad lihtsalt teisele kontole. "Meile teadaolevalt ei ole härra Miroglio Baltika aktsiaid müünud, vaid on vahetanud oma väärtpaberikontot haldavat panka," ütles Pärnik. LOE EDASI SIIT.

Elering arendab 20 miljoni eest elektrisüsteeme. Elering sai eelmisel aastal äritulu 94 miljonit eurot ning kasvatas puhaskasumi 20,5 miljoni euroni. Võrreldes 2010. aastaga tõusid Eleringi tulud eelmisel aastal ligi 6% ehk 94 miljoni euroni. Ärikulud moodustasid 2011. aastal 66 miljonit eurot, mis on aasta varasemaga võrreldes vähenenud 2 miljoni euro võrra. Ettevõtte puhaskasum suurenes aastaga 7 miljoni euro võrra ehk 20,5 miljoni euroni. LOE EDASI SIIT.

Riik toetab erametsandust rekordilise 3,8 miljoniga. Märtsi lõpus jõustus erametsanduse siseriiklike toetuste määrus, millega riik toetab metsaühistuid, omanike nõustamist, majandamiskavade koostamist ja raiesmike uuendamist. Metsaühistutele on ette nähtud 450 000 eurot riiklikku toetust, nõustamisele kulub 350 000 eurot. Määruse järgi toetab riik 900 000 euroga metsamajandamiskavade koostamist ning raiesmike uuendamisele suunatakse 785 000 eurot. „Eestis on pea 100 000 erametsaomanikku, kel on võtmeroll selles, et Eesti metsad oleks hoitud ja hooldatud. Keskkonnaministeeriumi jaoks on teadlik ja vastutustundlik metsaomanik prioriteet. Paneme õla alla metsade uuendamisele, metsa majandamiskavad koostamisele, pakume metsaomanikele nõustamist,“ ütles keskkonnaminister Keit Pentus. LOE EDASI SIIT.

Puitmajatootjad osalevad maailmanäitusel. „Soovime Hollandis oma väljapanekuga toetada kuvandit Eestist kui puithoonete tootjamaast. Kuna alustasime möödunud aastal tegevust Saksa ja Hollandi turul, siis soovime näitusega sealkandis kõvemini kanda kinnitada,“ selgitas Nordic Houses OÜ juht Argo Saul. „Energiahindade tõus ja keskkonna seisundi halvenemine on olnud vääramatu trend pikki aastaid,“ ütles AS Foreco Homes and Houses müügi- ja turundusjuht Rainer Melts. „Puitmajade ehitamine ja ökoloogiliste soojustusmaterjalide kasutamine on võimalus seda trendi muuta ning me tahame olla selles osalised,“ lisas Melts. Koostöös Eesti Puitmajaliiduga osalevad Hollandis Venlos aprillist oktoobrini toimuval maailmanäitusel Floriade 2012 väljapanekus Eesti puitmajatootjatest Aru Grupp AS, Foreco Homes and Houses AS, Mountain Loghome OÜ, Nordic Houses OÜ, Palmako AS ja Palmatin OÜ. Lisaks osalevad Eesti puidusektorist MKC Uksed OÜ, Rait AS,  Bole OÜ ja Radis OÜ. LOE EDASI SIIT.

Kuidas Tabasco Nõole Tai džhunglis klippi tegemas käis. Reklaamiagentuur Tabasco käis koos kliendi Nõo Lihatööstusega ja produktsioonifirmaga Catapult Films Tais reklaamklippi tegemas. Tiim on nüüdseks Eestis tagasi ja tööd veel viimistletakse. VAATA EDASI SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077