Autor: Tanel Raig • 28. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekahjusid üle kahe korra vähem

Päästeameti tuleohutusjärelevalve  osakonna juhataja Rait Pukk tõi Äripäeva Tuleohutuse aastakonverentsil välja, et viie aastaga on Eestis suudetud vähendada tulekahjude ja tulekahjus hukkunute arvu üle kahe korra.

Kui 2006. aastal oli Eestis tulekahjude arvu suurusjärk 14 900, siis eelmisel aastal reageeris päästeamet 6321 tulekahjule. Tulekahjude arv on langenud sarnaselt kõigis hoonete tüüpides. Puki kinnitusel on päästeameti eesmärk olnud ka hukkunute arvu vähendamine, kus on samuti toimunud enam kui kahekordne langus. 2006. aastal hukkus tulekahjudes 164 inimest, 2011. aastal 73 inimest.

Pukk nimetas langustrendi põhjuseks muutust inimeste mõtlemises, mis saavutati läbi reklaamide ja kampaaniate, mis on alates 2006. aastast teavitanud suitsuandurite paigaldamise vajadusest.

Teine põhjus olukorra paranemisel on olnud Puki ütlusel riikliku sunni aktiviseerumisel. Varasemalt oli sund Puki ütlusel sümboolne, kus ametnikud ainult konsulteerisid ja andsid nõu. 2006. aastast võeti aga suund, et järelevalve on riikliku sunni teostaja. Pukk möönab, et 2006. aastast on kasvanud ka vaiete arv. „Kasvanud on tagasiside, et avaldame sundi. Kuid see tähendab, et oleme olnud pildis,“ rääkis Pukk.

Pukk tõi siiski ka välja, et viimasel kolmel aastal on tulekahjudes hukkunute inimeste hulk stabiliseerunud. „See tähendab, et lihtsate vahenditega saadav tulemus on ära riisutud ja me peame minema järjest detailsemaks ja spetsiifilisemaks, et seda tulemust veel mõjutada,“ selgitas Pukk. Ta lisas, et päästeameti edasine sihik on seatud elamusektorile, kus on tulekahjudes hukkunute osakaal endiselt kõrge.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077