23. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konverents Laoseis 2012 rõhub tootlikkuse kasvatamisele

Ladustamise aastakonverentsi Laoseis 2012: InnoPakend esimene plokk on tänavu pühendatud tootlikkuse kasvatamise alaste kogemuste vahetamisele ja tutvustab parimaid praktikaid.

8. mail toimuv Laoseis korraldatakse kolmandat aastat järjest ettevõttes. Kalevi värsketest kogemustest õppimine on soovitatav nii tööstus-, kaubandus-, kui logistikaettevõtteile. Tutvustatavad meetodid on universaalsed ja edukalt rakendatavad igas ettevõttes. Võimalus tekkivatele küsimustele vahetult vastuseid saada lisab kogemusele täiendavalt väärtust.

Konverentsi avaettekandes tutvustab Orkla kontserni kuuluva Kalev Chocolate Factory tegevdirektor Kaido Kaare uuendusi, muudatusi, tehnikaid ja protsessiparendusi, mis aitasid Kalevil pooleteise aastaga tõsta tootlikkust 20-30%. Protsesside automatiseerimise kõrval oli tulemuseni jõudmisel tähtis roll 24h jälgimisel, igahommikuste koosolekute süsteemil ja infovahetust kiirendavate seadmete kasutuselevõtul (peeglid, kaamerad, raadiosaatjad jm). Olulisimate KPI-dena jälgitakse tarnekindlust, OEE'd (Overall Equipment Effectiveness), Conversion Cost, tootlikkust kg/inimtunnis ja optimaalsete partiide %. Ainus asi, mida Kaido Kaare saadud kogemuste põhjal parendusprojektis täna teisiti teeks, on muudatuste planeerimise ning juurutamisega varem alustamine, sest iga viivitatud kuu tähendab kaotatud raha.

Kalev Chocolate Factory logistikajuht Ranet Untera annab ülevaate Kalevi tehase erinevatest tarneahelatest, protsessidest ja nende omavahelistest seostest. Jätkates Kaido Kaare parenduste teemat, selgitab ta, kus täpselt ja millised on olnud senised olulisimad parenduskohad. Suurimaks väljakutseks võib pidada muudatusprotsessi kestel töötajate kaasamist ning nende mõttemaailma muutmist. Samas on selles edukad oldud, kuna personali üldine teadlikkus tarneahela ja protsesside efektiivsest toimimisest on oluliselt kasvanud. Ranet Untera ettekanne juhatab sisse ettekannetele vahetult järgneva Kalevi tootmise ja lao külastuse.

Kogu konverentsi programmiga saab tutvuda SIIT.

Konverentsi hind:

ühe osaleja tasu, kui ühest firmast osaleb vähemalt neli inimest - 250 eurot (käibemaksuga 300 eurot);ühe osaleja tasu, kui ühest firmast osaleb vähemalt kaks inimest - 300 eurot (käibemaksuga 360 eurot);ühe osaleja tasu - 350 eurot (käibemaksuga 420 eurot).

Registreeruda saab konverentsile SIIT.

VII ladustamise aastakonverentsi Laoseis 2012: InnoPakend korraldab OÜ Sensei, kaaskorraldaja on AS Äripäev.

Autor: Illimar Paul

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077