Autor: Tanel Raig • 13. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 12. märtsi tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, best-marketing.com, ehitusuudised.ee, raamatupidaja.ee, sekretar.ee ja toostusuudised.ee.

Jaanuaris kasvas eksport kiiremini kui import. 2012. aasta jaanuaris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 15% ja imporditi Eestisse 10% rohkem kui eelmise aasta jaanuaris, teatas statistikaamet. Ekspordi kiirem kasv võrreldes impordiga vähendas ka kaubavahetuse puudujääki. Jaanuaris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 942 miljoni euro väärtuses ja imporditi Eestisse 992 miljoni euro eest. Kui 2011. aasta jaanuaris oli kaubavahetuse puudujääk 79 miljonit eurot, siis tänavu jaanuaris ligi 50 miljonit eurot. Eestist eksporditi jaanuaris enim masinaid ja seadmeid (28% Eesti koguekspordist), mineraalseid tooteid (sh bensiin, põlevkiviõli ja elektrienergia) (16%) ning metalle ja metalltooteid (10%). LOE EDASI SIIT.

Maag Lihatööstuse müük kasvas aastaga kolmandiku võrra. Maag Lihatööstuse käive oli tänavu aasta veeburaris 1,4 miljonit eurot, ehk 30% enam kui aasta tagasi veebruaris. Tonnides oli Maagi müük veebruaris 471 tonni, mida on 12% enam kui aasta tagasi. Veebruar oli meile väga hea kuu ning kasvutendents jätkub,“ sõnas Maag Lihatööstuse juhatuse esimees Olle Horm. Tema kinnitusel tegi suurima kasvu viinerite müük, mille käive tõusis 162%. LOE EDASI SIIT.

President Ilves külastab Tartu jalatsitootjat. President Toomas Hendrik Ilves veedab homse päeva Tartus, kus tutvub loomemajanduskeskusega ja käib ettevõttes Samelin. President alustab Tartu päeva loomemajanduskeskuses, kus avatakse keskuse kolmas maja. Seejärel külastab Eesti kapitalil põhinevat jalatsitootmise ettevõtet Samelin. LOE EDASI SIIT.

EAS andis kaevanduspargile 2,6 miljonit eurot. Kohtla-Nõmme vallavalitsuse esitatud taotlus sisaldab kaevanduspargi teise etapi töid, milleks on kaevanduspargi maapealse osa väljaehitamine ja ekspositsiooni ettevalmistamine. LOE EDASI SIIT.

India puuvillaekspordi keeld kestis vaid nädala. Maailma suuruselt teine puuvillakasvataja India loobus nädal tagasi kehtestatud puuvilla ekspordikeelust, kuna kasvatajad, kauplejad ja suurim klient Hiina protestisid. Puuvilla hind kukkus, vahendab Bloomberg. „Püüdes silmas pidada kasvatajate, tööstuse ja kaubanduse huvisid, otsustasid ministrid huvide tasakaalustamiseks lõpetada ekspordikeelu,“ ütles kaubandusminister Anand Sharma. „See aitab farmeritel saada kohe vähemalt kümme protsenti kõrgemaid hindu, mis julgustab järgmiseks aastaks puuvilla kasvatama,“ ütles India puuvillaassotsiatsiooni president Shiren Sheth. LOE EDASI SIIT.

Hiina eksport kukkus pea veerandi võrra. Hiina teatas rekordilisest veebruari kaubandusdefitsiidist, mis ulatus 31,5 miljardi dollarini. Põhjuseks on nõrk eksport, mis kukkus ühe kuuga 23,6 protsenti, vahendab Businessinsider.com. Hiina veebruari kaubandusdefitsiit oli rekordiline 31,5 miljardit dollarit, varasem rekord ulatus 7,9 miljardi dollarini. Võrreldes jaanuariga, langes veebruaris eksport 23,6 protsenti. LOE EDASI SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077