Raamatu autorid, kogenud lean-koolitajad Jari Pekka Kukkonen ja Sulev Senkel nendivad, et mitmed ettevõtted püüavad tootlikust suurendada pigem tulekahju kustutamise meetodil. Olles hädas ruuminappusega, kulutatakse raha uue tootmispinna ehitamisele, selle asemel, et eemaldada olemasolevalt tootmispinnalt katkised masinad vms. Selline suhtumine kasvab välja ettevõtteis levinud mugavusmõtlemiset: juba juurdunud protsesse ei taheta muuta, sest juba 20 aastat on nii tehtud ja tehakse ka edaspidi.
Uueks trendiks tootmisjuhtimises on lean-meetod, mille eesmärk on luua kord, mis aitab tuvastada ja vähendada ressurssiraiskavaid tegevusi ettevõtte kõigil tasandeil. „Korra loomine töökohal vähendab transpordivajadust, varusid, liikumist, ootamist ning praaktoodangut ja vigu. Lisaks või¬vad väheneda tööõnnetused ning paraneb üldine moraal, õhkkond ning töötajate omanditunne“, kirjutavad Kukkonen ja Senkel.
Eesti ettevõtetest on edukalt rakendanud lean-juhtimist näiteks Kalev, Flexa, Jeld-Wen, Talent Plastics ja PKC. „Oleme Kalevis viimase kahe aasta jooksul enamiku käesolevas raamatus toodud meetoditest juurutanud, mis on tuntavalt tõhustanud meie tootmist, aga andnud ka märkimisväärse kulude kokkuhoiu väärtusahelas. Oleme suutnud tõsta tootlikkust ettevõttes 23%, hoides samal ajal kokku 20% tootmiskuludest,“ väidab AS Kalev Chocolate Factory tegevdirektor Kaido Kaare.