Autor: Tanel Raig • 29. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakreti käive kasvas Eestis 16%

Kuivsegude tootja OÜ Sakret kasvatas mullu Eestis käivet ligi 16% ja jõudis auditeerimata andmetel 3,7 miljoni euroni.

Sakreti Baltikumi rahaline maht kasvas võrreldes 2010 aastaga 8 protsenti 13,5 miljonit euroni. Sakreti müügijuhi Ahto Leitud sõnul osutus mulluseks eduvõtmeks efektiivne koduturuarendamise strateegia ja eksport Skandinaaviasse. Sakret Eesti tehase toodangu kasv tonnides oli tema andmetel mullu ligi 15%. 20% kogutoodangust sai eksporditud Soome, kus tegutseb Sakret Norden Oy Ab. „Skandinaavia riigid ja Baltikum on hetkel prioriteetne turg meie jaoks,“ kinnitas Leitud.

Leitud ütles, et ehitusturu edasine areng sõltub suurel määral majade renoveerimise ja soojustamise programmidest, riigi toest EL-i toetusfondidest rahastamise taotlemiseks, aga ka senisest suuremast panustamisest jaeturu arengule.

Hetkel moodustab Sakreti turuosa Eestis ettevõtte andmetel 30 protsenti, Lätis 45 protsenti ja Leedus 25 protsenti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077