Autor: Tanel Raig • 28. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuulegeneraatorite tootja Gamesa soovib BLRT abil laieneda Baltikumisse

BLRT Grupp ja tuulegeneraatorite projekteerija, tootja, paigaldaja ja teenindaja Gamesa kirjutasid alla vastastikuse mõistmise memorandumi. Ettevõtted hakkavad uurima koostöövõimalusi Baltimaades.

„Meie kontserni jaoks on see suurepärane võimalus tugevdada oma positsiooni taastuvenergiaturul,“ seletas BLRT Grupi juhatuse esimehe abi avameretööstuse küsimustes Kristina Arutjunova. Tema kinnitusel on BLRT-l suur kogemus keeruliste avamere tuuleenergeetika  metallkonstruktsioonide tootmises. „Koos Gamesaga uurime ka teisi võimalusi, näiteks maapealsete tuulegeneraatorite tornide tootmisliini avamiseks,“ lisas ta.

Gamesa Põhja-Euroopa esinduse juhatuse esimees Dirk Matthys ütles, et Gamesa soovib laieneda laieneda Põhja-Euroopas ja eriti Baltimaades, seepärast selgitatakse võimalusi koostööks BLRT Grupiga.

Gamesa on 18 tegevusaasta jooksul paigaldanud tuulegeneraatoreid võimsusega üle 24 000 MW kokku 30 riigis. Ettevõttel on 30 tootmisüksust Euroopas, USAs, Hiinas, Indias ja Brasiilias ning töötajate arv ulatub 8000ni. Ettevõte projekteerib, valmistab ja paigaldab generaatoreid, samuti pakub kuni 16 300 MW generaatorite opereerimis- ja teenindamisteenust. Tänaseks on Gamesa rajanud üle 5000 MW võimsusega tuuleparke ja töötab arendusprojektide kallal, mis võimaldavad rajada Euroopas, Ameerikates ja Aasias veel 24 500 MW tuuleparke.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077