Autor: Tanel Raig • 20. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

A. Le Coq hakkab tootma Eesti esimest maheõlu

A. Le Coq on Eesti esimene õlletootja, kellele väljastati  maheõlle tootmiseks Euroopa Liidu nõuetele vastav spetsiaalne sertifikaat. Uue õlle valmistamisel on kasutatud mahepõllumajanduses kasvatatud linnaseid ja humalaid.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on uue õlle Organic Beer tootmisel kasutatud linnased ja humalad kasvatatud mahepõllumajanduses kehtivate normide järgi ning samuti on maheõlle tootmine täpselt reguleeritud. “Oleme viinud oma tootmisprotsessis sisse vajalikud  täiendused ning läbinud Veterinaar- ja Toiduameti põhjaliku kontrolli, mille tulemusena on meile väljastatud maheõlle tootmiseks spetsiaalne sertifikaat – Mahetoodete tootmise tunnustus nr. 17046,” lausus Noop.

Ettevõte ostab mahelinnaseid Soomest ning mahehumalaid Saksamaalt. Õlle tootmiseks kasutatakse spetsiaalset pärmi, mis ei ole varemalt kokku puutunud teiste tootmises olevate õlledega.

Noobi sõnul on mahetooted populaarsust kogumas terves maailmas. “Üha enam on neid tarbijaid ja ettevõtteid, kes soovivad oma tegevusega säästa ümbritsevat keskkonda ning üks võimalus selleks on valida mahetoode,” selgitas Noop uue õlle turuletoomise põhjuseid.

Uue õllega soovitatakse näidata, et mahetoode ei pea olema tingimata kallis ja kättesaamatu tavapoest. Organic Beer maheõlu alkoholisisalduseks on 4,5%. Toode tuleb müügile sellel nädalal 0,5-liitristes klaaspudelites ning  õlle keskmine müügihind kaupluses on 0,95-0,99 eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077