Autor: Tanel Raig • 14. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootmiskorralduse parendamise rahaväravad EASis veel avatud

Innopolis Konsultatsioonide tegevjuht Pille Kams ütes Äripäeva Tööstuse klubis, et üks väheseid toetusmeetmeid, millest saab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu Euroopa Liidu käimasoleva eelarveperioodi jooksul vee raha taotleda, on toetus tootmiskorralduse parendusprojekti läbiviimiseks.

Toetuse eesmärk on, et ettevõte saaks palgata konsultandi tootmise efektiivsemaks muutmiseks. Tulemused peavad sealjuures olema mõõdetavad, selgitas Kams.

Enne toetuse taotlemist tuleb ettevõttes läbi viia diagnostika. Kohale tuleb EASi konsultant, kes teeb kindlaks, milliseid protsesse on võimalik ettevõttes parandada. Konsutandi töö kestab kaks päeva, millest ta ühe päeva veedab ettevõttes. EAS kompenseerib diagnostika läbiviimise eest konsultandile kuni 500 eurot.

Diagnostika järel on võimalik ettevõttes läbi viia kuni 12 kuud kestev tootmise efektiivsuse suurendamisele ja tootlikuse tõstmisele suunatud projekt ning palgata EASi abiga projekti läbiviimiseks konsultant. Konsultandi palkamiseks on minimaalne toetusmäär 1600 eurot ja maksimaalne toetus 5000 eurot ning tööstuse omaosalus peab olema 50%.

Palgata võib ka väliskonsultante, kuid nii Eesti kui väliskonsultant peavad olema EASi etteantud nimekirjas. Teistele konsultantidele EASist toetust taotleda ei saa.

Toetuse määramisel hinnatakse viite näitajat:

ettevõtja arengupotentsiaali (25% koondhindest);projekti mõju ettevõtjale (30% koondhindest;ettevõtja organisatsiooniline võimekust projekti elluviimisel (20% koondhindest);projekti ettevalmistuse kvaliteeti (15% koondhindest);projekti kuuluvust eelisarendavate valdkondade hulka (10% koondhindest – eksport, innovatsioon, tootlikuse kasv).

Täpsematest toetuse tingimustest võib lugeda Pille Kamsi ettekandest Äripäeva Tööstuse klubis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077