Autor: Tanel Raig • 14. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terasuste valmistaja suurendas eksporti 125%

Eesti suurima terasprofiilidest avatäidete valmistaja T-Tammeri 2011. aasta ekspordimaht kasvas  aastaga 125%.

T-Tammeri eelmise aasta käive kasvas 65%, ulatudes pea 8 miljoni euroni. Eksport moodustas käibest 60%. T-Tammeri tegevjuhi Anti Tammo sõnul aitas ekspordimahu kasvule kaasa uus tooterühm – lehtterasest valmistatav silemetalluks, mille väljatöötamisega alustati 2010. aasta teisel poolel. "Ideest teostuseni kulus ligi 10 aastat, kuid nüüd on võimalik klientide nõudmisi täita, pakkudes neile üheaegselt nii terasprofiil kui ka lehtterasest uksi, mida varem pidime vahendama teiste tootjate abil,“ ütles Tammo.

Tammo lisas, et pooleteise aasta jooksul hangiti tootmiseks vajalikud seadmed, viidi läbi tuletõkke ja muude tehniliste parameetrite määramiseks katsed ning sertifitseeriti tooted.

Uude tooterühma investeeriti omavahenditest ligikaudu 350 000 eurot ja lisaks kasutati eksporditurunduses EAS-i toetusi.

Omatoodetud lehtterasest silemetalluste müügiga alustas ettevõte 2010. aasta suvel. Esimesed tellimused läksid Eestisse. 2011. aasta suurim eksporttellimus läks Venemaale Moskva büroohoonetesse, mis said enam kui 1200 T-Tammeri toodetud lehtterasest silemetallust.  Lisaks oli suurtellimusi nii Skandinaaviast, Iirimaalt kui ka Baltimaadest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077