Autor: Tanel Raig • 9. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bestnet avab uuendatud seadmepargiga tootmistsehhi

AS Bestnet avab täna Keila vallas renoveeritud tootmistsehhi, kus toimub sõiduauto järelhaagiste detailide tootmine. Tehase seadmepargi uuendamiseks kasutas ettevõte KredExi poolt väljastatavat tehnoloogialaenu.

Renoveeritud tehases on kaheksa uut metallitöötlusseadet, mis võimaldavad ettevõttel vähendada sisseostetavat allhanget. „Tänu seadmepargi täielikule uuendamisele suudame viia kogu ettevõtte tööprotsessi järgmisele tasemele. Tööprotsessid muutuvad nüüdsest sujuvamaks ning tunduvalt kiiremaks,“ sõnas Bestneti juhatuse esimees Tõnu Lelumees.

Bestnet oli Eestis esimene ettevõte kellele KredEx eraldas möödunud aasta oktoobris tehnoloogialaenu, mida ekspordipotentsiaaliga tööstusettevõtted saavad kasutada panga või liisingu poolt nõutava omafinantseeringu katmiseks. KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Lehar Küti sõnul on Eesti ettevõtete jaoks laenu või liisingu taotlemisel suurteks probleemideks ebapiisav omafinantseering, piisava tagatise puudumine ja väike omakapital. „Tehnoloogialaenu abil suurenevad ettevõtete investeeringud masinatesse ja seadmetesse, mis tõstab eksportijate konkurentsivõimet ja aitab seeläbi kaasa Eesti majanduse elavnemisele,“ sõnas Kütt.

Tehnoloogialaen võimaldab ettevõtjal kaasata täiendavat finantseerimist liisingu või pangalaenu näol, sest allutatud laenu käsitletakse teiste finantseerijate poolt sarnaselt omakapitaliga ning see annab võimaluse kasutada suuremat finantsvõimendust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077