Autor: Tanel Raig • 7. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio toob müügile ligi kaks aastat valminud juustu

Veebruaris toob Valio turule 20 kuud laagerdunud parmesani tüüpi juustu Forte Speciale.

Kui tavaline Forte laagerdub Itaalias vähemalt 10 kuud, siis Forte Speciale laagerdumisaeg on minimaalselt 20 kuud. Pikem laagerdumisaeg annab juustule küpsema ja rikkalikuma maitse, meeldivama lõhnabuketi ning veelgi teralisema struktuuri. Eelkõige sobib Forte Speciale veini kõrvale suupisteks, laastude või murtud kuubikutena juustutaldrikule koos pirnitükkide või viinamarjadega, samuti kasutamiseks riivjuustuna erinevate pastatoitude peale ja risotodesse.

Valio Võru juustutehases eestimaisest piimast valmiv Forte on ainuke Eestis toodetav parmesani tüüpi juust. Juust laagerdub Itaalias spetsiaalsetes Parma juustukeldrites koostöös Itaalia suurima parmesanijuustude tootja Saviola s.p.a.-ga. Forte Speciale valmimine kestab kokku ligi kaks aastat, nõudes terve selle perioodi jooksul väga puhast ja täpset tootmisprotsessi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077