Autor: Tanel Raig • 24. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG põlevkiviõli tehas töötles esmakordselt miljon tonni põlevkivi

Eile töötles VKG uus põlevkiviõli ümbertöötlemistehas Petroter I esimese miljon tonni põlevkivi, saades sellest 116 000 põlevkiviõli.

Detsembris 2009 avatud põlevkivi ümbertöötlemistehas Petroter I hakkas täisvõimsusel tööle augustis 2011, peale pooleteist aastast käivitusperioodi. Tänaseks on tehas tööl täisvõimsusel. Petroter I investeeringu mahuks on ligi 70 miljonit eurot. Uue tehase käivitamisega sai loodud regioonis 100 uut töökohta.

ASi VKG Oil juhatuse liige Nikolai Petrovitši sõnul on Petroterist saanud rahvusvaheline patendikaitset omav põlevkivi ümbertöötlemistehnoloogia, mille oluliste sõlmede leiutajateks on VKG insenerid. „Uus tehnoloogia on juba tõestanud oma töövõimekust, kuid sellega meie töö ei piirdu ja me endiselt parendame selle tehnilisi parameetreid. Eelkõige puudutab see ressursikasutuse efektiivsust, tehase keskkonnamõju ja toodetud õli kvaliteeti,“ lubas Petrovitš.

Alates 2011. aastast, alustas VKG Petroter II tehase projekteerimist. Teine tehas saab esimese tehase koopiaks ning hakkab paiknema selle kõrval VKG tootmisterritooriumil Kohtla-Järvel.

VKG on Eesti suurim põlevkivi ümbertöötlemisettevõte. Kontsern annab tööd pea 1 800 inimesele, tema valduses on oma kaevandus, 5 põlevkivi ümbertöötlemisvabrikut ning oma transpordi-, montaaži- ning energeetikaettevõte. Kontserni käive 2011. aastal oli üle 170 miljoni euro, keskkonnainvesteeringud viimase 8 aasta jooksul aga ületavad 64 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077