Autor: Tanel Raig • 23. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 23. jaanuari tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, ehitusuudised.ee, sekretar.ee ja toostusuudised.ee.

BLRT Grupp kergitas käivet 15%. BLRT Grupi eelmise aasta käive kasvas 15% tõustes 350 miljoni euroni.72 ettevõttest koosneva kontserni kasum oli möödunud aastal 12,5 miljonit eurot. Ettevõtte hinnangul näitasid eelmisel aastal väga häid tulemusi kontserni Eesti ja Soome ettevõtted. Oodatust kehvemaks jäid aga tulemused Leedus. Loe edasi SIIT.

Eesti Energia soovib osa Serbia põlevkiviärist. Eesti Energia põlevkivitehnoloogia ekspordiplaane võib võrrelda maailmavallutamisega. Lisaks Jordaaniale ja USA-le sihib Eesti riigifirma põlevkiviõliprojekti Serbias, samuti Hiinas, kirjutab E24. "Meil on huvi kõikide riikide vastu, kus leidub põlevkivi," lausus Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive plaane kommenteerides. Serbia plaanib kasutusele võtta riigi kaguosas Aliksnacis paikneva kahe miljardi tonnise põlevkivivaru, millest saaks järgneva kümne aasta jooksul toota 60 miljardi dollari väärtuses põlevkiviõli. Kui tootmine käima saab, oleks aastane õlitootmise maht riigi keskkonnaministeeriumi hinnangul 500 000 – 600 000 tonni, asendamaks osa praegu 1,8–2,7 miljoni tonnini ulatuvast impordist. Loe edasi SIIT.

Video: Kui tasuv on endale ise elektrit toota? Lõuna Eesti suurima elektritarbija ASi Grüne Fee Eesti juhatuse esimees Raivo Külasepp rääkis videointervjuus 16. jaanuari Äripäeva seminaril "Kuidas vähendada energiakulu tootmises?" ettevõtte kogemusest endale ise elektri- ja soojusenergiat toota - kas 1997. aastal tehtud investeering on end tasunud ning kui tasuv on tänasel päeval gaasi kombijaama abil oma tootmist elektriga varustada. Vaata video SIIT.

Jaapani tehased valmistuvad euroala lagunemiseks. Reutersi poolt läbi viidud küsitluse kohaselt peab 65% Jaapani tootjatest vajalikuks valmistuda euroala täielikuks või osaliseks kokkuvarisemiseks. Euroopas kaks aastat kestnud riigivõlakriis avaldas Jaapani ettevõtetele suurt mõju, kuna eksportijad võitlevad tugeva jeeni ning aeglustuva kasvuga Hiinas. Kui Jaapani tootjatelt küsiti, kas nad kavatsevad enda äriplaani seoses Euroopaga muuta, ütles 31% vastanutest, et nad on kas seda juba tegemas või juba teinud. Nendest ettevõtetest 90% ütles, et võivad enda tegemisi Euroopas vähendada või on seda juba praeguseks teinud. Loe edasi SIIT.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077