Autor: Tanel Raig • 13. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saint-Gobain jagab innovaatiliste ideede eest 85 000 dollarit

Eluaseme- ja ehitusmaterjalide tootja Saint-Gobain kuulutas neljandat korda välja võistluse innovatsioonivõistluse Nova Innovatsioon, milles pakub innovaatiliste tootmisideede eest auhinnarahahaks kuni 85 000 dollarit.

Võistlus on alustavatele ettevõtetele üle maailma, kes tulevad välja uute innovaatiliste ideedega jätkusuutlike ehitusmaterjalide tootmiseks. Lisaks rahalisele auhinnale võib võistlusel osalemisest välja kujuneda ka partnerlussuhe Saint-Gobainiga.

Võistlust korraldab Saint-Gobain NOVA Välisettevõtete meeskond. NOVA Välisettevõtete meeskond, mis koosneb Saint-Gobain rahvusvahelistest esindajatest, kes otsivad ja hindavad alustavaid firmasid, leidmaks Saint-Gobainile uusi strateegilisi partnereid. Võitjad saavad võimaluse hakata tegema koostööd NOVA meeskonnaga, uurimaks erinevaid koostöövõimalusi Saint-Gobainiga valdkondades nagu litsentseerimine, tootmine või äripartnerluse kokkulepped, omakapitali investeering või ühisettevõtted.

Saint-Gobain Northboro Uuringute- ja arenduskeskuse ning NOVA Välisettevõtete osakonna direktor Rakesh Kapoor kinnitas, et firmad, kellel puuduvad piisavad turundamise võimalused, saavad NOVA Innovatsioonivõistlusel osalemisest hindamatuid eeliseid. „Alates 2006. aastast oleme investeerinud tosinasse alustavasse firmasse Euroopas ja Ameerika Ühendriikides.

AS Optimera Estonia ostudirektori Urmas Truusa sõnul võiks Eesti ettevõtetele olla oluline osaleda sellel võistlusel kolmel põhjusel. Esiteks, kui on olemas ka reaalne võimalus oma äritegevuse laiendamiseks, siis on lootus ikkagi silma jääda oma toodete, tehnoloogia, idee, kontseptsiooniga. Teiseks saadakse sellelt võistluselt olulist oskusteavet ja kogemust ekspordivõimaluste kohta. Kolmandaks aitab võistlusel osalemine luua Eestist pilti kui innovaatilisest ja hea ärikeskkonnaga riigist. „Me ei ole ainult allhankemaa. Meil on tehnilist ja

tehnoloogilist idee baasi,“ kinnitas Truusa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077