Autor: Indrek Kald • 10. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT tugevdab firmaostuga positsiooni Soomes

Tööstuskontsern BLRT Grupp ostis metalli müügi ja töötlemisega tegeleva Soome ettevõtte, mis jätkab oma tegevust koostöös tütarettevõttega Elme Metall.

Ostetud ettevõte asub Lõuna-Soome tööstusalal, Parola linnas ja see on asutatud aastal 1983. Ettevõttel on olemas metalli töötlemiseks ja lõikamiseks kasutatavad tootmisruumid, vajalik laoinfrastruktuur ning teenindus- ja tootmispersonal.

"See ost on tingitud Elme Metalli laienemisstrateegiast Soomes ja ettevõtte arengust üldiselt," ütles BLRT Grupi ja Elme Metalli juhatuste liige Igor Berman. "Uue ettevõtte baasil on kavas välja arendada masinaehituses ja metallkonstruktsioonide tootmises kasutatava metalli töötlemise ja müügiga tegelev teeninduskeskus," märkis ta.

Elme Metall on tegutsenud Soome turul üle nelja aasta. Kasutades omandatud ettevõtte võimsust, plaanib firma laiendada kliendibaasi, suurendada realiseerimismahtusid ja parandada müügikvaliteeti.

Elme Metall tegeleb mustast ja värvilisest metallist toorikute müügi ning leht- ja sordimetalli töötlemisega alates 2001. aastast. Praegu kuulub ettevõtte koosseisu 12 müügiesindust, kolm ladu ja kolm teeninduskeskust, mis töötavad kuues riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Poolas ja Venemaal. 2011. aastal realiseeris Elme Metall 185 000 tonni musta ja värvilist metalli.

BLRT Grupp AS on üks suurimaid tööstuskontserne Baltimaades. Selle koosseisu kuulub 72 ettevõtet, mis pakuvad tööd 4000 inimesele kaheksas Euroopa riigis sellistel tegevusaladel nagu laevaehitus, laevaremont, keeruliste metallkonstruktsioonide tootmine, masinaehitus, metalli ja metalltoodete töötlemine ja müük, gaaside tootmine ja müük, transpordi- ja sadamateenused.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077