Autor: Tanel Raig • 28. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 28. detsembri tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, bestsales.ee, ehitusuudised.ee, sekretar.ee ja toostusuudised.ee.

Tallegg 2012: põhjust on optimismiks. Talleggi juhi Teet Soormi sõnul on neil põhjust saabuvale aastale ettevaatliku optimismiga läheneda: Kuigi üldine lihatarbimine ei suurene, on linnuliha ja kanamunade tarbimine nii Eestis kui ka meie eksporditurgudel endiselt kiires kasvus. Soorm selgitab seda linnuliha tervislikkuse ja suhteliselt soodsa hinnaga võrreldes teiste lihaliikidega. "Firmas ootame efektiivsuse paranemist seoses viimastel aastatel tehtud investeeringutega lihatöötlemisse ja algtootmisse," lisas ta. Areng ei jää Soormi sõnul seisma ka järgmisel aastal, plaanid on juba tehtud. Loe lähemalt SIIT.

Fondijuht ostis 15 250 euro eest Premia aktsiaid. Premia Foodsi nõukogu liige Lauri Kustaa Äimä on finantsinspektsiooni börsiemitentidega seotud isikute tehingute registri andmeil ostnud endale 21. detsembril juurde 25 000 Premia Foodsi aktiat, hinnaga 0,61 eurot tükk (kokku 15 250 euro eest). Äimäle kuuluvale Kaima Capital Eesti OÜ-le kuulub pärast ostutehingut kokku 125 000 Premia Foodsi aktsiat. Viimati ostis Kaima Capital Premia Foodsi aktsiaid 17. augustil (20 000 aktsiat) ja enne seda 1. juunil (25 000 aktsiat). Loe lähemalt SIIT.

Kuressaare Trelleborg harvendab töötajate ridu. Selle aasta lõpus ja tuleva aasta alguses jäävad Trelleborgi Kuressaare tehases tööta tähtajalise lepinguga töötajad, ülejäänutel vähendatakse töömahtu. "Jõulude ja uue aasta vahelisel ajal saadeti osa inimesi n-ö sunniviisilisele puhkusele ja uuest aastast ollakse paar kuud 60protsendilise töömahu peal," rääkis anonüümsust palunud Trelleborgi töötaja Saarte Häälele. Firma Rootsis asuvast peakontorist soovitati tema sõnul mõnele tähtajalise lepinguga töötajale, et ärgu nad kiiresti uut tööd otsigu, kuna paari kuu pärast hakkab Trelleborg taas töötajaid juurde võtma ja siis on lootust töö tagasi saada. Trelleborgi peakontori kommunikatsioonijuht Karin Larsson rääkis, et nad ei pikendanud lepinguid lähtuvalt maailma majanduses toimuvast ning korporatsiooni sees toimuvatest struktuurilistest projektidest; samal põhjusel alustavad tehase töötajad tööd väiksema arvu töötundidega nädalas ning nõnda tehakse tööd paari järgneva kuu vältel. Loe lähemalt SIIT.

ArcelorMittali 4 soovitust energiakulude alandamiseks. Metallitööstuse ArcelorMittal Tallinn peadirektor Argo Aavik ütles, et ettevõte ei plaani järgmiseks aastaks energiakuludes muutusi. Kulutaseme hoidmiseks on ettevõte tänavu investeerinud ligikaudu 150 000 eurot ning jätkab energiakulude optimeermist tuleval aastal. Suurimad energiakulu allikad ArcelorMittal Tallnnas on maagaas ja elekter. Aaviku sõnul kasutatakse maagaasi ja elektrit tootmisprotsessides ja kütteks. Vaata soovitusi SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077