Autor: Tanel Raig • 23. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Matek: Uues tehases väheneb küttekulu 35%

Järgmise aasta veebruaris valmib ASil Matek uus tehas, kus tegevdirektori Sven Matsi väitel väheneb küttekulu 35% ja valgustuskulu 20%.

„Tänapäevasema ja energiatõhusama tootmishoonega ning säästlikumate valgustuslahendustega usume, et suudame ruutmeetrile kuluvat kütte kulu alandada ligikaudu 35% ning  valgustusele kuluvat ligikaudu 20 %,“ ütles Sven Mats.

Ta lisab, et oluline kulude kokkuhoid tootmises tuleneb ikkagi ekspluatatsioonikulude  optimeerimisest. Seega annavad tema kinnitusel korralikku kokkuhoidu investeeringud kütte ja ventilatsiooni automaatikasse ning elektrienergia heaperemehelik kasutamine - seadmete ja valgustuse väljalülitamine pausideks ja töö lõppemisel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077