Autor: Tanel Raig • 22. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB sõlmis 6,6 miljoni eurose lepingu

ABB kirjutas täna KredExiga elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku ja operaatorteenuse lepingu, mille maksumus on 6,6 miljonit eurot.

Lepingu järgi kohustub ABB 2012. aasta lõpuks Eestisse rajama elektriautode kiirlaadimisvõrgustiku. ABB Balti riikide juhi Bo Henrikssoni ütles, et elektriautode laadimine ei ole uus asi, kuid väljakutse on tema sõnul kiirlaadimine. "Et inimesed ei peaks öö läbi elektrit tankima, et kuhugi sõita, ja saaksid elektriautosid tankida nagu muu kütusega sõitvaid autosid," märkis Henriksson. Ta lisas, et kümne aasta pärast on elektriautosid ehk rohkemgi kui praeguste kütustega sõitvaid autosid.

Henrikssoni sõnul on elektriautode kiirlaadimistehnoloogia alles uus valdkond, kuid tema kinnitusel muutub see valdkond strateegiliseks ärisuunaks ka ABBs. "Usun, et oleme andnud selle projektiga stardipaugu," ütles Henriksson.

Ligi 200 kiirlaadimispunktiga võrgustik peab olema valmis 2012. aasta lõpuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077