Autor: Tanel Raig • 19. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkuvõte 19. detsembri tööstusuudistest

Kokkuvõte tööstussektorile olulistest uudistest lehekülgedelt aripaev.ee, sekretar.ee, bestsales.ee ja toostusuudised.ee.

Estonian Cell investeerib 25 miljonit. Plaanime tuleval aastal investeerida konkurentsivõime säilimisse ning seda omavahendite arvel, märkis Estonian Celli finantsjuht Artjom Sokolov. “Me ei plaani tuleval aastal laenu võtta, vaid plaanime enda vahendite arvel investeerida,“ sõnas Sokolov. „Investeerime konkurentsivõime säilimisse tootmise omahinna langetuse kaudu – protsessi efektiivistamine on märksõna,“ lisas ta. Sokolovi sõnul hõlmab see seadmepargi uuendust. „Kokku räägime umbes 25 miljonist eurost kolme aasta jooksul. Investeerime kogunenud kasumi arvel.“ Loe lähemalt SIIT.

Barrus: laenu arvel on soodsam investeerida. Kavatseme järgmisel aastal tootmisesse investeerimiseks laenu võtta, märkis puidutöötlemisettevõtte AS Barrus juhatuse liige Janar Tammjärv. „Investeerime järgmisel aastal laenuvahendite arvel. Kasumiprognoosid on konservatiivsed. Investeerime laenu arvel, kuna nii on soodsam,“ rääkis Tammjärv. Tema sõnul investeerib firma tuleval aastal põhivahenditesse ehk tootmisesse, ka tänavu investeeris Barrus laenu arvelt. Loe lähemalt SIIT.

Kabal: vabakaubanduslepingut Venemaaga võib nüüd oodata aasta jooksul. Viru Keemia Grupp ASi õigusosakonna juhataja Ain Kabal kommenteeris täna Best Salesi rahvusvaheliste müügilepingute koostamise seminaril, et pärast reedest WTO teadet võib oodata, et Euroopa Liit sõlmib vabakaubanduslepingu Venemaaga aasta jooksul. Vabakaubandusleping lihtsustab ka Eestil kui Euroopa Liidu liikmel oluliselt kaubavahetust Venemaaga. Maailma Kaubandusorganisatsioon WTO võttis reedel, 16. detsembril 18 aasta pikkuse läbirääkimisteperioodi järel Venemaa oma liikmeks. Lähemalt loe SIIT.

Tootmistöölist motiveerib mitmekülgsus. Tootmises demotiveerib töötjaid rutiin ning motiveerivaks on multifunktsionaalsus, rääkis Äripäeva Tööstuse klubis Trigon Agri tootmislogistika juht Martin Paukson. Loe lähemalt SIIT.

Tulemustasuga müügimehed müüvad valel ajal ja rahulduvad vähesega. Mööblitootja Bellus Furnitur omanik Rolf Relander kinnitab, et tulemuspalk paneb müügimehed müüma tootmisettevõtte jaoks ebasobival ajal ja  soodustab mugavust. Belluses on kõigil müügimeestel fikseeritud suurusega kuupalk. Loe lähemalt SIIT.

Pildigalerii: Tööstuse klubi tungles suurima mööblitootja tehases. Eesti suurima mööblitootja Bellus Furniture külastus tõi Äripäeva Tööstuse klubisse kohale täismaja. Üle 50 inimese oli kuulamas Bellus Furniture omaniku Rolf Relanderi kogemusi motivatsioonisüsteemide loomisel tootmisettevõttes ning uudistamas, kuidas toimub tootmine Eesti praegu kõige suurema mahuga mööblitööstuse tehases. Vaata SIIT.

Kokkulepitud tööaja eest tuleb tööandjal ka siis tasuda, kui tööd pole. Kui tööandja ei võimalda töötajale temast sõltumata kokkulepitud/eelduslikku tööaega, tuleb puudujäävad tunnid töölepingu seaduse § 35 alusel maksta töötajale välja keskmise töötasu ulatuses. Loe lähemalt SIIT.

Saksa õlletootja Oettinger plaanib massiivset laienemist Ida-Euroopa riikides. Plaanis on üle võtta ka kohalikke õlletehaseid. Oettingeri tootmismahud võivad lähiaastatel seoses laienemisega kahekordistuda 20 miljonile hektoliitrile aastas, vahendab Financial Times Deutschland.  Võrlduseks Saksa õlleturg on ühtekokku suur umbes 100 miljonit hektoliitrit. Loe lähemalt SIIT.

Rootsi autotootja teatas täna pankrotiavalduse esitamisest. Läbirääkimised Vene ja Hiina investoritega lõppesid tulemusteta, Saabi päästmisest keeldus ka endine omanik General Motors. Pankrotiavalduse esitamisest teatas kontserni juht ja suuromanik Victor Muller, vahendab Handelsblatt. Viimane lootus pikalt oma eksistentsi eest võidelnud Saabi päästmiseks oli Hiina autokontsern Youngman, kellega peeti Stockholmis veel sel nädalavahetusel läbirääkimisi. Loe lähemalt SIIT.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077