Autor: Tanel Raig • 13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlevkivi Kompetentsikeskust toetatakse 3 miljoni euroga

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus toetab TTÜ Virumaa Kolledži juurde loodud Põlevkivi Kompetentsikeskust 3 miljoni euroga.

„Põlevkivi Kompetentsikeskuse (PKK) väljaarendamine TTÜ Virumaa Kolledži baasil on suur väljakutse. Kuigi PKK tegutseb alles esimest aastat, korraldab keskus koolitusi, organiseeris konverentsi ning kogub ettevõtetelt infot, et neile tulevikus teadus-, analüüsi-, ettevõtlus- ja projektiteenuseid pakkuda,“ selgitab Põlevkivi Kompetentsikeskuse projektijuht, TTÜ Virumaa Kolledži arendusdirektor Mare Roosileht.

Toetus võimaldab algatada väikeettevõtlust põlevkivi valdkonnas, hankida kaasaegseid seadmeid uute teenuste välja töötamiseks ning muutuda rahvusvaheliselt konkurentsivõimeliseks. Lisaks luuakse võimalused põlevkivide andmebaaside loomiseks, spetsiifilise patendi- ja õigusloome seireks, valdkondlike koolitus- ja koostööürituste korraldamiseks, katse- ja arenduslaborite ning valdkondliku võrgustiku väljaarendamiseks alustavatele ettevõtetele ning erinevate põlevkivialaste ühisprojektide algatamiseks ja teostamiseks. Kompetentsikeskus pakub ettevõtetele teenuseid ning organiseerib konverentse, koolitusi jm üritusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077