Autor: Tanel Raig • 12. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enerpointi Saaremaa tehased vahetasid omanikku

Saaremaal kahte tootmisüksust omava Enerpoint emafirma Energate OY vahetas omanikke. Ettevõtte omanikuks sai tegevjuhtkond koos investeerimisfirmaga AAC Capital Partners.

Kodumajapidamiste energiasäästliku automaatika ja LED valgussüsteemide projekteerimisele ja tootmisele spetsialiseerunud Enerpointi ostu-müügileping sõlmiti 7. detsembril. Uued omanikud on investeerimisfirma AAC Capital Partners ja Enerpointi tegevjuhtkond. Ettevõtte endised omanikud olid investeerimisfirma Profita Managementi poolt hallatav Profita Fund II (osalus ettevõttes 54%) ja ettevõtte tegevjuhtkond koos firma asutajaliikmetega. Aastatel 2003 – 2011 on Enerpointi käive kasvanud 5 miljonist eurost 16 miljonini. Ettevõte annab tööd 170-le inimesele neljas riigis, sealhulgas on kaks tootmisüksust ka Saaremaal.

”Ettevõtte müük võimaldab tagada edasist kasvu ja laienemist kodumajapidamiste automaatika sektori kõrval ka tööstussektori vastavas valdkonnas. Uuel tuumikinvestoril on pikaajaline kogemus ettevõtte kasvu tagamisel ja seetõttu on lähimatel aastatel oodata Enerpointi käibe mitmekordistumist” tõdeb kontserni tegevjuht Matti Lipsanen.

AAC Capital Partnersi nõukogu esimees Gerben Kuijper ütleb, et Enerpointi edu rajaneb väga headele kliendisuhetele ja konkurentsivõimelisele teenusepakkumisele. ”Ettevõttel on tugev juhtkond, kes koos meiega ka uude firmasse investeerib. Samuti omab tegevjuhtkond selget nägemust Enerpointi tegevuse laiendamiseks ja arendamiseks ka järgmises arengufaasis,” kinnitab Kuijper.

AAC Capital Partners (endine ABN AMRO Capital) on investeerimisfirma, mille investeeringute maht on 1,7 miljardit eurot. Peamine sihtrühm on Põhja-Euroopa tööstus- ja teenindussektori ettevõtted väärtusega 50-500 miljonit eurot.

Enerpointi kontsern toodab kodumajapidamistele automaatikaseadmeid ja LED valgustussüsteeme. Peamisteks tootegruppideks on erinevad termoregulatsiooniseadmed, ventilatsiooni- ja soojuspumpade automaatika ja saunakeriste juhtautomaatika. Lisaks toodab ja müübEnerpoint erinevaid LED valgusteid. Viimase 10 aasta jooksul on ettevõte kasvanud keskmiselt 23% aastas. Ettevõttel on müügi- ja disainiüksus Raumal, kaks tootmisüksust Saaremaal ja müügikontorid Göteborgis ja Peterburgis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077