Autor: Tanel Raig • 12. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB investeerib kaabliärisse 400 mln dollarit

ABB Grupp investeerib üle 400 miljoni dollari kaabliärisse, et kahekordistada tootmisvõimsust oma kõrgepingekaablite tootmisüksuses Rootsis Karlskronas ning rahuldada kasvavat nõudlust kaabliturul.

Investeeringute kava hõlmab uute hoonete ehitamist ja tootmisliinide paigaldamist lisaks olemasolevatele. Laiendamine viiakse läbi etapiviisiliselt nelja aasta jooksul 2012-2015.

„Investeering aitab meil suurendada tootmisvõimsust ja rahuldada kasvavat nõudlust veealuste kõrgepingekaablite järele,“ ütles ABB elektrivõrkude ja -süsteemide divisjoni juht Peter Leupp. „Veealused kaablid on tõhusa ja töökindla elektrienergia ülekandesüsteemi lahutamatu osa. Neid kasutatakse erinevates rakendustes, nagu näiteks riikide võrkude vahelistes ühendustes, avamere tuuleparkide ühendamisel maismaaga ning elektrienergia edastamiseks nafta- ja gaasiplatvormidele.“

Investeering Karlskrona tehasesse oli järgmine suur samm kaabliäris pärast 90 miljoni dollari suurust investeeringut uue kaablitehase ehitamisesse USA-s, kus valmistatakse maakaableid. Uus investeering tugevdab ABB juhtivat positsiooni kõrgepingekaablite turul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077