Autor: Tanel Raig • 7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB rajab Eestisse elektriautode kiirlaadimisvõrgu

KredExi elektriautode kiirlaadimisvõrgu ja operaatorteenuse hankel osutus edukaks ABB pakkumus maksumusega 6,6 miljonit eurot.

Hanke eesmärk oli osta orienteeruvalt 200 elektriautode kiirlaadijat koos nende paigalduse, hoolduse ja haldamiseks vajaliku operaatorteenusega viieks aastaks. ABB pakkumuse maksumus oli 6,6 mln eurot, millele lisandub käibemaks „ABB jaoks on suur au rajada maailma esimene üleriiklik kiirlaadijate võrk just Eestisse, mis on tuntud e-riigina,“ märkis ABB Balti riikide juht Bo Henriksson. „Meie kohalik ABB organisatsioon koos partneritega G4S-ist ja NOW! Innovationsist töötame tugevasti selle nimel, et Eestist saaks ka elektromobiilsuse pioneer maailmas.“

Lisaks ABB-le osalesid hankel Jaapani Hitachi Ltd, ühispakkujatena Prantsusmaa Citelum ja Jaapani Marubeni Corporation ning ühispakkujatena Ericsson Eesti AS ja Fortum Asiakaspalvelu Oy. Puudulikult esitatud dokumentide tõttu jäi Hitachi Ltd pakkumisele kvalifitseerimata.

Hankega loodav laadimisvõrk peab olema töövalmis hiljemalt 31.10.2012.

Laadimistaristu projekti eesmärk on luua üleriigiline kiirlaadimispunktide võrk. Laadijad paigaldatakse kõrge liiklustihedusega maanteede äärde ja kõikidesse enam kui 5000 elanikuga asulatesse. Kiirlaadimispunktide omavaheline distants maanteedel on hinnanguliselt ligikaudu 40-60 km.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077