Autor: Tanel Raig • 1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra jõustruktuuride varustaja avab Pärnus uue tehase

Täna avab Pärnus uue tootmisüksuse Norra rõivatööstusettevõttele kuuluv Protex Balti. See on ettevõttele tänavu juba teine investeering Eestis, sest mõni kuu tagasi osteti endale tootmisüksus ka Tallinnasse.

Protex Balti on tänavu Eestisse investeerinud 200 000 eurot. 1. oktoobril osteti Tallinnas töötav vabrik 30 inimesega. Praeguseks on kasvanud seal töötajaskond 41 inimeseni. Täna Pärnus avatud uus õmblusosakond annab tööd 30 inimesele. Ettevõtte toodangust läheb 98% ekspordiks Skandinaaviasse.

Protex alustas Eestis tegevust 1994. aastal, kui siit hakati tootmist ostma alltöövõtuna. Oma tehas osteti Eestisse 2007. aastal, kui osteti ära Hummulis asuv AS Astra. 2008. aastast loodi tootmine ka Pärusse. Tänavusest aastast kannab AS Astra nimeProtex Balti.

Ettevõtte emafirma Protexi suurim leping allkirjastati 2010. aastal, kui ettevõte hakkas tootma jalanõusid Norra armeele ja politseile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077